breaking news

Sectie Ringsport vraagt beelden op van Bokeme vs El Boustati na discutabel moment

November 19th, 2017 | by Stefan Van Erp
Sectie Ringsport vraagt beelden op van Bokeme vs El Boustati na discutabel moment
Enfusion Live
0

Sectie Ringcontactsport (FOG) heeft de beelden opgevraagd van de partij tussen Ulrik Bokeme en Ibrahim El Boustati tijdens Enfusion 56 in Groningen van gisterenavond. Bokeme werd gediskwalificeerd vanwege het uitdelen van een klap na de bel aan het eind van de eerste ronde. Echter blijkt uit de herhaling dat die klap helemaal niet raak was. El Boustati deed anders vermoeden. 

Tijdens de partij tussen Ibrahim El Boustati en Ulrik Bokeme kreeg Boustati 8 tellen nadat hij door een harde stoot op zijn lichaam naar het canvas ging. De scheidsrechter zette eerst Bokeme in de neutrale hoek voordat hij begon te tellen. Dit zorgde al voor een beetje consternatie in de ring omdat El Boustati nu meer tijd kreeg om te herstellen.

De tijd in beeld werd stilgezet wat erop lijkt dat de scheidsrechter “Time” heeft geroepen. Dit is op de beelden niet hoorbaar. Vervolgens gaan beide heren door en gaat de bel voor het einde van de ronde als er in beeld nog 18 seconde over lijken te zijn. De scheids komt tussen beiden en Bokeme maakte zijn combinatie af met een laatste stoot die El Boustati niet raakt. Echter gaat deze wel naar de grond en is de chaos compleet.

Check de partij hier:

Uiteindelijk wordt Bokeme gediskwalificeerd omdat hij na de bel een stoot uitdeelde. Echter wil Sectie Ringscontactport deze beelden nu terug zien omdat El Boustati niet geraakt wordt maar wel naar de grond gaat. Of het terugkijken van de beelden zin heeft valt nog maar te bezien. Enfusion heeft sinds 1 september de regel ingesteld dat een partij na officiële uitslag nooit meer wordt teruggedraaid.

Enfusion heeft ook een statement naar buiten gebracht omtrent de gebeurtenissen van gisterenavond:


Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »