breaking news

Sean Woodson vs. Jonathan Pearce toegevoegd aan UFC evenement op 28 november

October 14th, 2020 | by Marcel Dorff
Sean Woodson vs. Jonathan Pearce toegevoegd aan UFC evenement op 28 november
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij toegevoegd aan het evenement op 28 november aanstaande. Sean Woodson maakt zijn terugkeer in de Octagon tegen Jonathan Pearce. Beide vechters wisten vorig jaar via de Dana White’s Contender Series een UFC contract af te dwingen. Het gevecht zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Sean Woodson (MMA 7-1/UFC 1-1) maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de RFA organisatie. Woodson won zijn debuut via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Woodson zou vervolgens bij Shamrock FC tekenen. Daar groeide hij uit tot een van de betere vechters met vier overwinningen in evenveel partijen. In Juli 2019 deed er zich een onverwachte kans voor. De UFC had geen tegenstander voor Terrance McKinney tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Woodson accepteerde het gevecht met een voorbereiding van slechts vijf dagen. McKinney was met zijn worstelen sterker. Echter wist Woodson uit het niets met een Flying Knee de partij via KO te beslissen. UFC president Dana White beloonde Woodson met een UFC contract. Woodson maakte vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut in Boston tegen Kyle Bochniak. Woodson won de partij via Unanimous Decision. Woodson zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Kyle Nelson. Echter werd Nelson in verband met visumproblemen vervangen door Julian Erosa. Woodson vocht sterk maar kon niet voorkomen dat Erosa in de derde ronde de partij via een Brabo Chokse Submission won. Voor Woodson was het zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière.

Embed from Getty Images

Jonathan Pearce (MMA 9-4/UFC 0-1) is een man met een indrukwekkend verhaal. Pearce maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 voor een regionale organisatie in Tennessee. Pearce won zijn debuut. Echter kwam Pearce een paar weken later met zwaar letsel in het ziekenhuis terecht. Een zogeheten “gym bully” sloeg Pearce keihard van achteren neer en schopte hem vervolgens tegen zijn hoofd. Pearce werd met een gebroken nek, twintig gebroken tanden en een gebroken kaak naar het ziekenhuis gebracht. Pearce zou echter zes maanden later alweer in de kooi staan. Hij wist zijn daarop volgende drie wedstrijden te winnen. Hierna gebeurde er weer iets vervelends in het privé leven van Pearce. Pearce verloor zijn focus en verloor drie gevechten op rij. Vervolgens kreeg hij bij de Bellator MMA series de kans om zijn carrière weer een positieve wending te geven. Hierin slaagde hij met twee overwinningen. Nadat Pearce vervolgens nog tweemaal won in andere organisaties vocht hij voor een UFC contract tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Pearce won in de derde ronde via KO van Jacob Rosales en werd beloond met een UFC contract. Het debuut van Pearce in de UFC liep echter niet zoals hij gepland had. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van de MMA veteraan Joe Lauzon.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »