breaking news

Sean Strickland vs. Luke Rockhold toegevoegd aan UFC 268 in New York

August 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Sean Strickland vs. Luke Rockhold toegevoegd aan UFC 268 in New York
UFC
0

De UFC heeft een Middleweight partij toegevoegd aan het UFC 268 evenement dat zal plaatsvinden op 6 november in New York. Sean Strickland zet zijn winstreak van vijf partijen op het spel tegen voormalig kampioen Luke Rockhold. Beide vechters treffen elkaar in de Madison Square Garden Arena te New York. TSN maakte eerder bekend dat de onderhandelingen gaande waren, inmiddels is de partij bevestigd.

Sean Strickland (MMA 24-3/UFC 11-3) kwam in 2014 als ongeslagen vechter en King of the Cage Middleweight Kampioen de UFC binnen. Strickland nam het in zijn debuut op tegen Bubba McDaniel. Strickland wist laat in de eerste ronde het gevecht via Rear Naked Choke te finishen. Twee maanden later vocht Strickland in Duitsland tegen de Engelsman Luke Barnatt. In een vrij gelijk opgaand gevecht was Strickland uiteindelijk via Split Decision de gelukkige winnaar. Vervolgens maakte Strickland de overstap van Middleweight naar Welterweight. Dit bleek in het begin een moeizame stap. Strickland verloor zijn eerste gevecht op Welterweight tegen Santiago Ponzinibbio via Unanimous Decision en moest daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies slikken. Vijf maanden later revancheerde Strickland zich via een Unanimous Decision win tegen de Braziliaan Igor Araújo. Begin 2016 wist Strickland ook zijn tweede overwinning in de Welterweight divisie te pakken. Ditmaal werd de Dominicaan Alex Garcia via TKO in de derde ronde verslagen. In Juni 2016 vocht Strickland tegen de Engelsman Tom Breese. In een ongelooflijk slecht en saai gevecht werd gewonnen van Tom Breese via Split Decision. Strickland had hierdoor een winstreak van drie gevechten opgebouwd. Strickland werd vervolgens gekoppeld aan Tim Means in Augustus 2016, echter raakte Strickland geblesseerd en zou hij niet vechten. Strickland keerde vervolgens in 2017 terug in de Octagon tijdens UFC 210 in Buffalo, New York tegen Kamaru Usman. Usman domineerde het gehele gevecht en won een vrij eenvoudige Unanimous Decision, en zorgde dus ervoor dat de winstreak van Strickland stopte. Strickland herpakte zich echter in November 2017 tijdens UFC Norfolk. Strickland versloeg Court McGee via Unanimous Decision. Echter kon Strickland die lijn in zijn daarop volgende partij niet doorzetten. Tijdens UFC 224 werd in de eerste ronde via KO verloren van de Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos. Strickland werd vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 gematcht tegen de Fransman Nordine Taleb. Strickland won het gevecht via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Strickland ruim twee jaar niet in actie komen. Pas in Oktober 2020 zou Strickland terugkeren tegen Wellington Turman. Echter werd Turman in verband met een positieve COVID-19 test van de partij gehaald. De Braziliaan werd vervangen door Jack Marshman. Strickland won de partij betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision. Strickland zou vervolgens twee weken later een short notice partij aannemen tegen Brendan Allen. Strickland imponeerde met een TKO overwinning in de tweede ronde. Strickland verdiende hiermee de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Strickland in Mei 2021 zijn vierde overwinning op rij pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van de Pool Krzysztof Jotko. Twee maanden later kreeg Strickland zijn eerste Main Event aangeboden van de UFC. Via Unanimous Decision werd Uriah Hall verslagen.

Embed from Getty Images

Luke Rockhold (MMA 16-5/UFC 6-4) kwam als Strikeforce Middleweight Kampioen de UFC binnen. Hij had een vreselijk debuut tegen Vitor Belfort. Belfort wist Rockhold met een spinning heelkick KO te trappen. Vervolgens wist Rockhold een winstreak op te bouwen van vier gevechten (allemaal voortijdig beslist) tegen onder andere Lyoto Machida en Michael Bisping. Dit leverde hem in December 2015 een titelgevecht op tegen Chris Weidman. Rockhold wist de New Yorker Weidman via TKO in de vierde ronde te verslaan en kroonde zich daarmee tot de kingpin in de UFC Middleweight divisie. Een rematch stond op het programma in Mei 2016, maar Weidman raakte geblesseerd. Michael Bisping die een paar maanden eerder van Anderson Silva won nam het gevecht aan waardoor we een rematch zouden gaan zien van twee jaar daarvoor. Echter liep het ditmaal compleet mis voor Rockhold. Rockhold nam Bisping niet serieus, en dat kwam hem duur te staan. Rockhold verloor via KO in de eerste ronde en was zijn belt dus al vrij snel weer kwijt. Rockhold zou het vervolgens opnemen tegen ”Jacaré” Souza, een man die hij eerder al eens in een titelgevecht in de Strikeforce organisatie wist te verslaan. Echter raakte Rockhold geblesseerd en ging het gevecht niet door. Rockhold keerde vervolgens pas terug in September 2017 tegen David Branch. Na een moeilijke eerste ronde nam Rockhold het heft in handen en versloeg hij Branch via stoten naar het hoofd, waarop Branch aftikte. De UFC plande vervolgens een titelgevecht tussen Kampioen Robert Whittaker en Luke Rockhold in tijdens UFC 221 in Perth. Echter moest Whittaker noodgedwongen geblesseerd afzeggen, en werd vervangen door Yoel Romero. De UFC maakte er een interim titelgevecht van. Rockhold verloor via KO in de derde ronde en moet een titelgevecht tegen Whittaker voorlopig uit zijn hoofd zetten. Rockhold zou vervolgens een rematch vechten tegen Chris Weidman tijdens UFC 230 in New York. Echter raakte Rockhold geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging. Rockhold ging vervolgens in Juli 2019 een divisie omhoog om het op te nemen tegen Jan Blachowicz. Rockhold ging zwaar KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Embed from Getty Images

Comments are closed.

Translate »