breaking news

Sean Soriano vs. Fernando Padilla toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober

July 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Sean Soriano vs. Fernando Padilla toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober
UFC
0

Op 2 oktober aanstaande gaan twee UFC Featherweight vechters proberen hun eerste overwinning in de Octagon veilig te stellen. Sanford MMA’s Sean Soriano gaat tijdens zijn tweede partij van zijn tweede UFC run het opnemen tegen debutant Fernando Padilla. Padilla verdiende een UFC contract in mei dit jaar tijdens een (nog niet uitgezonden) aflevering van Dana White: Lookin’ for a Fight. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. ESPN Deportes wist het nieuws bekend te maken.

Sean Soriano (MMA 14-7/UFC 0-4) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2009 actief is bij de professionals. Soriano wist in het regionale MMA circuit zijn eerste negen partijen te winnen. Eveneens werd de Interim titel bij de CFA organisatie gepakt. Mede hierdoor werd Soriano in 2014 getekend door de UFC. Echter wist Soriano niet te overtuigen. Zo verloor hij driemaal achter elkaar en werd zijn contract niet verlengd door de UFC. Soriano keerde terug in het regionale circuit waar hij partijen vocht voor het inmiddels gefuseerde Legacy FC en de CES MMA organisatie. Voor de CES organisatie vocht hij vijfmaal achter elkaar. Soriano won drie van die vijf partijen, maar verloor helaas het titelgevecht tegen Bruce Boyington. Soriano herpakte zich vervolgens met overwinningen op Jose Mariscal en UFC veteraan Noad Lahat. Mede doordat de UFC een short notice replacement nodig had kreeg Soriano een tweede kans bij de organisatie. In Mei 2021 werd (een gewichtsklasse hoger) verloren in de tweede ronde via Brabo Choke Submission tegen Christos Giagos. Soriano gaat nu weer terug naar de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Fernando Padilla (MMA 14-4/UFC 0-0) is een Mexicaanse MMA vechter die in 2015 zijn professionele debuut maakte. Padilla won zijn eerste zes partijen in het Mexicaanse MMA circuit. Vervolgens begon hij te vechten in de Verenigde Staten. Zijn eerste partij in de VS ging verloren tegen inmiddels UFC Featherweight top 10 vechter Dan Ige. Padilla wist vervolgens viermaal op rij te winnen. Alle partijen werden gefinisht in de eerste ronde. Onder meer Darrick Minner werd verslagen. Padilla verloor hierna weer twee partijen, maar leek eind 2018 de goede weg ingeslagen met twee overwinningen. Echter werd vervolgens verloren van Spike Carlyle waardoor niet Padilla maar Carlyle de overstap maakte naar de UFC. Na vervolgens bij de LFA organisatie Nate Richardson verslagen te hebben mocht Padilla tijdens zijn Fury FC debuut meteen voor de titel vechten tegen Cameron Graves. Padilla won de partij via KO in de tweede ronde en pakte de titel. Echter zat tijdens dit evenement ook Dana White langs de kooi voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. White was onder de indruk en gaf Padilla een contract bij de UFC.

Fernando Padilla hopes CXF 17 is his last fight outside of the UFC |  MMAWeekly.com

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »