breaking news

Sean O’Malley vs. Thomas Almeida geboekt voor UFC 260 op 27 maart

February 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Sean O’Malley vs. Thomas Almeida geboekt voor UFC 260 op 27 maart
UFC
0

De kleurrijke Sean O’Malley maakt op 27 maart aanstaande zijn comeback in de Octagon. De Bantamweight vechter gaat het opnemen tegen voormalig topcontender Thomas Almeida. O’Malley keert voor het eerst terug in de Octagon sinds zijn verlies vorig jaar tegen Marlon Vera. Almeida wist sinds 2016 geen partij meer te winnen binnen de UFC en zal gaan proberen zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken. Het is nog niet bekend waar de partij plaatsvindt. O’Malley maakte via YouTube de match-up bekend.

Sean O’Malley (MMA 12-1/UFC 4-1) is tot zover een van de meest opvallende nieuwkomers binnen de UFC. The MMA Lab vechter is ongeslagen in tien partijen tot dusver. O’Malley kwam met een spectaculaire KO winstreak van drie partijen in Juli 2017 de UFC binnen. Het talent deed mee aan Week 2 van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series, en zeker niet onverdienstelijk. O’Malley vernietigde zijn tegenstander Alfred Khashakyan via een keiharde KO stoot in de eerste ronde. Daarvoor had O’Malley de gehele partij al gedomineerd. Er was voor UFC president Dana White dan ook geen twijfel mogelijk, deze man kreeg een UFC contract. O’Malley werd gematcht tijdens de TUF 26 Finale tegen Terrion Ware. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk O’Malley die won via Unanimous Decision. O’Malley keerde vervolgens terug in Maart 2018 tegen Andre Soukhamthath. O’Malley domineerde de eerste twee rondes, maar brak vervolgens in de derde ronde zijn voet op een blok van Soukhamthath. Echter had Soukhamthath dit niet in de gaten en haalde hij O’Malley naar de grond. Hierdoor kon O’Malley het volhouden tot het einde van de derde ronde en het gevecht winnen via Unanimous Decision. O’Malley zou na zijn herstel terugkeren tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen Jose Quinones. Echter werd O’Malley in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. O’Malley zou hierdoor pas in Juli 2019 zijn opwachting gaan maken tegen Marlon Vera. Echter werd O’Malley wederom van het gevecht gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Uiteindelijk werd het gevecht tegen Quinones alsnog gevochten tijdens UFC 248 in Las Vegas in Maart 2020. O’Malley kende weinig problemen met de Mexicaan en finishte hem via TKO in de eerste ronde. O’Malley werd vervolgens gematcht tegen veteraan Eddie Wineland. O’Malley wist een perfecte stoot op de kin van Wineland in de eerste ronde te plaatsen en de partij via KO te winnen. O’Malley pakte met de overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. In Augustus 2020 zou O’Malley vervolgens vechten tegen de Ecuadoriaan Marlon Vera. Vera wist een perfect trap op de knie van O’Malley te plaatsen. O’Malley was zichtbaar aangeslagen hierdoor. Vera maakte de klus vervolgens af via ground and pound. Voor O’Malley het eerste verlies in zijn carrière.

Embed from Getty Images

Thomas Almeida (MMA 22-4/UFC 5-4) kwam in 2014 met een ongeslagen record de UFC binnen. De Chute Boxe vechter maakte meteen indruk door in een Fight of the Night performance te winnen van Timmy Gorman. Het was pas de eerste keer in de carrière van Almeida dat hij een gevecht niet vroegtijdig wist te beslissen. Vervolgens zou Almeida in 2015 driemaal achter elkaar de Performance of the Night bonus winnen. Yves Jabouin, Brad Pickett & Anthony Birchak werden via KO gefinisht. MMA fans over de hele wereld zagen Almeida als dé kanshebber in de toekomst op UFC goud. Almeida (inmiddels geklommen tot #5 in de rankings) werd gematcht tegen Cody Garbrandt. Garbrandt was eveneens ongeslagen. Almeida wist zich geen raad met de snelheid en beweeglijkheid van Garbrandt en verloor in de eerste ronde via TKO. Almeida die zo’n geweldige start had in de UFC wist vervolgens voor eigen publiek de smerige smaak van zijn eerste verliespartij weg te spoelen door Albert Morales in de tweede ronde via TKO te finishen. Het gevecht leverde Almeida zijn vijfde UFC bonus op in zes gevechten. Echter ging het in Juli 2017 tijdens UFC Long Island opnieuw mis voor de Braziliaan. De talentvolle Jimmie Rivera was via Unanimous Decision te sterk. Almeida keerde vervolgens terug in de Octagon in Januari 2018 tijdens UFC 220 in Boston tegen Rob Font. Wederom wist Almeida niet te overtuigen en werd hij in de tweede ronde via TKO gefinisht. Almeida zou vervolgens in Januari 2019 zijn comeback maken tijdens UFC Brooklyn tegen Cory Sandhagen. Echter werd Almeida niet goedgekeurd door de doktoren en moest hij zich terugtrekken. Hierdoor werd hij ingepland tegen Marlon Vera tijdens UFC 235 in Maart 2019. Maar ditmaal blesseerde de Braziliaan zich waardoor hij wederom niet zou vechten. Almeida zou vervolgens tegen Alejandro Perez vechten in Oktober 2020. Echter moest Perez verstek laten gaan in verband met een positieve COVID-19 test. Hierdoor werd Almeida een week later gematcht tegen Jonathan Martinez. De Braziliaan verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »