breaking news

Sean O’Malley treft Jose Quinonez tijdens UFC 247 in Houston

December 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Sean O’Malley treft Jose Quinonez tijdens UFC 247 in Houston
UFC
0

Mede door USADA schorsingen en blessures keert Sean O’Malley na bijna twee jaar afwezigheid terug in de Octagon. De ongeslagen vechter neemt het op tegen Jose Quinonez tijdens UFC 247 in Houston, Texas. De partij stond eerder al gepland voor oktober 2018. Echter raakte O’Malley toen geblesseerd en ging de partij niet door. Nu zullen beide vechters elkaar ontmoeten op 8 februari 2020 in het Toyota Center. Zowel O’Malley als Quinonez bevestigden de partij via Social Media.

Sean O’Malley (MMA 10-0/UFC 2-0) is tot zover een van de meest opvallende nieuwkomers binnen de UFC. The MMA Lab vechter is ongeslagen in tien partijen tot dusver. O’Malley kwam met een spectaculaire KO winstreak van drie partijen in Juli 2017 de UFC binnen. Het talent deed mee aan Week 2 van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series, en zeker niet onverdienstelijk. O’Malley vernietigde zijn tegenstander Alfred Khashakyan via een keiharde KO stoot in de eerste ronde. Daarvoor had O’Malley de gehele partij al gedomineerd. Er was voor UFC president Dana White dan ook geen twijfel mogelijk, deze man kreeg een UFC contract. O’Malley werd gematcht tijdens de TUF 26 Finale tegen Terrion Ware. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk O’Malley die won via Unanimous Decision. O’Malley keerde vervolgens terug in Maart 2018 tegen Andre Soukhamthath. O’Malley domineerde de eerste twee rondes, maar brak vervolgens in de derde ronde zijn voet op een blok van Soukhamthath. Echter had Soukhamthath dit niet in de gaten en haalde hij O’Malley naar de grond. Hierdoor kon O’Malley het volhouden tot het einde van de derde ronde en het gevecht winnen via Unanimous Decision. O’Malley zou na zijn herstel terugkeren tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen Jose Quinonez. Echter werd O’Malley in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. O’Malley zou hierdoor pas in Juli 2019 zijn opwachting gaan maken tegen Marlon Vera. Echter werd O’Malley wederom van het gevecht gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding.

Embed from Getty Images

José Quiñónez (MMA 8-3/UFC 5-2) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. De Mexicaan wist tijdens dat seizoen de finale te halen. In de finale stond hij tegenover zijn goede vriend Alejandro Perez. Beide mannen vochten een jaar eerder al tegen elkaar in een andere organisatie. Destijds was Quinonez via Unanimous Decision de sterkste van de twee. Tijdens de TUF Latin America Finale was dit echter niet het geval. Quinonez verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het gevecht gaf Quinonez tweemaal achter elkaar een kopstoot op de borst van Perez. De scheidsrechter berispte Quinonez en gaf hem twee punten in mindering. Zonder deze punten in mindering had Quinonez via Split Decision verloren. Vervolgens zagen we Quinonez terug in de zomer van 2015 toen hij het opnam tegen Leonardo Morales. Quinonez wist dit gevecht relatief eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde naar zich toe te trekken. Vervolgens duurde het meer dan een jaar voordat we Quinonez terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC Hidalgo in September 2016 nam Quinonez het op tegen Joey Gomez. Quinonez won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens stond in Mexico City een Latijns-Amerikaans onderonsje op het programma tegen de Chileen Diego Rivas. Quinonez was te sterk en won wederom via Unanimous Decision. Hierdoor had Quinonez nu een winstreak van drie gevechten in de UFC. Die winstreak werd in Februari 2018 vergroot naar vier zeges op rij. Tijdens UFC 221 in Perth versloeg Quinonez de Japanner Teruto Ishihara via Unanimous Decision. Quinonez zou het vervolgens tijdens UFC 229 in Oktober 2018 opnemen tegen Sean O’Malley. Echter raakte de Amerikaan geblesseerd en werd er geen vervanger gevonden. Hierdoor maakte Quinonez pas weer in Maart 2019 zijn opwachting. Tijdens UFC Londen was Nathaniel Wood de tegenstander. Wood bleek te sterk en versloeg “Teco” via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Quinonez werd vervolgens in Mexico City gekoppeld aan de Peruviaan Carlos Huachin. Quinonez won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »