breaking news

Sean Brady treft Ismail Naurdiev tijdens UFC Norfolk

December 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Sean Brady treft Ismail Naurdiev tijdens UFC Norfolk
UFC
0

De ongeslagen Sean Brady zal op 29 februari 2020 voor de tweede maal zijn opwachting maken in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Ismail Naurdiev in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Chartway Arena op de Preliminary Card van UFC Fight Night 169 in Norfolk, Virginia. The Score journalist James Lynch meldde eerder dat de partij in ontwikkeling was, inmiddels is het nieuws bevestigd.

Sean Brady (MMA 11-0/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA. De zeer getalenteerde Brady wordt al jaren in het regionale Amerikaanse circuit gezien als een supertalent. Brady begon zijn carrière bij het gerenommeerde CFFC. Daar groeide Brady uit tot een van de absolute sterkhouders. Brady won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie waaronder zijn gevecht tegen Chauncey Foxworth via KO binnen een minuut. Dat gevecht leverde hem een titelgevecht op tegen Tanner Saraceno in Mei 2017. Brady won het gevecht via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Brady verdedigde vervolgens zijn titel tegen Mike Jones, en won eveneens van voormalig UFC vechter Colton Smith. Brady maakte vervolgens een uitstapje naar de LFA organisatie waar hij tijdens het Main Event won van Gilbert Urbina. In Februari 2019 keerde Brady terug bij de CFFC organisatie en verdedigde hij zijn titel met succes tegen Taj-Abdul Hakim via TKO in de vierde ronde. Brady kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en maakte tijdens UFC Boston in Oktober 2019 zijn debuut tegen Court McGee. Brady won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ismail Naurdiev (MMA 19-3/UFC 2-1) is een in Tsjetsjenië geboren Oostenrijker die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Al op 16-jarige leeftijd maakte Naurdiev zijn debuut bij de professionals. In zijn eerste vier jaar als professional vocht Naurdiev vooral in het regionale Oostenrijkse en Duitse circuit. Daar wist hij een zeer indrukwekkend record neer te zetten van dertien overwinningen en slechts een verliespartij. In 2017 werd Naurdiev gecontracteerd door de ACB organisatie (inmiddels ACA). Naurdiev had een zeer sterk debuut tegen Andrei Vasinca. Naurdiev won via KO in de eerste ronde. Ook zijn tweede gevecht voor de organisatie werd beslist via KO in de eerste ronde tegen UFC veteraan Benny Alloway. Echter ging het in September 2017 mis voor Naurdiev. Hij verloor via Unanimous Decision van de Braziliaan Ismael de Jesus. Naurdiev wist zich echter nog geen twee maanden later te revancheren via een zeer spectaculaire wheelkick KO tegen de Bulgaar Georgi Valentinov. Naurdiev vocht vervolgens ruim een jaar niet. Begin deze maand vocht Naurdiev tijdens een XFN card in Oostenrijk. Naurdiev had maar iets meer dan een halve minuut nodig om Paulistenio Rocha via TKO te verslaan. Naurdiev maakte vervolgens met een voorbereiding van één week zijn debuut tijdens UFC Praag in Februari 2019 tegen Michel Prazeres. Naurdiev vocht érg sterk en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Vervolgens werd Naurdiev tijdens International Fight Week 2019 in Juli gematcht tegen de Amerikaan Chance Rencountre. Rencountre domineerde de partij en versloeg Naurdiev via Unanimous Decision. Naurdiev kwam echter twee maanden later sterk terug. Tijdens UFC Kopenhagen werd via Unanimous Decision gewonnen van Siyar Bahadurzada.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »