breaking news

Scott Holtzman treft Mateusz Gamrot tijdens UFC evenement op 10 april

February 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Scott Holtzman treft Mateusz Gamrot tijdens UFC evenement op 10 april
UFC
0

Scott Holtzman maakt op 10 april zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen voormalig KSW twee divisie kampioen Mateusz Gamrot in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. De Poolse MMA insider Kuba Voranek wist bekend te maken dat de partij in de maak was. Wij kunnen dit nieuws bevestigen.

Scott Holtzman (MMA 14-4/UFC 7-4) is een MMA LAB vechter en een voormalig XFC kampioen. In 2015 kwam Holtzman als ongeslagen vechter de UFC in, en won hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Anthony Christodoulou. Hij kon zijn goede debuut echter geen vervolg geven. Drew Dober was tijdens het eerste evenement van 2016 te sterk voor Holtzman, waardoor Holtzman zijn eerste Pro-MMA verlies leed. In Juli van dat jaar vocht Holtzman voor de derde keer in de UFC. Ditmaal was Cody Pfister zijn tegenstander. Holtzman bleek sterker over drie rondes en won het gevecht via Unanimous Decision. Echter was het eind 2016 weer mis voor Holtzman. In een goed gevecht was Josh Emmett uiteindelijk iets beter, en won de Team Alpha Male vechter via Unanimous Decision. Holtzman keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Nashville tegen Michael McBride. Holtzman was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Die goede lijn wist hij ook in December 2017 voort te zetten. Tijdens UFC Fresno werd via Unanimous Decision gewonnen van Darrell Horcher. Holtzman werd vervolgens in Oktober 2018 gematcht tegen BJJ specialist Alan Patrick tijdens UFC 229 in Las Vegas. Holtzman, die als underdog het gevecht inging zette een geweldige prestatie neer. De Amerikaan domineerde de partij vanaf het begin en wist uiteindelijk Patrick via KO in de derde ronde te stoppen. Uiteindelijk werd Holtzman’s winstreak in Februari 2019 verbroken. Tijdens UFC Phoenix was veteraan Nik Lentz via Unanimous Decision te sterk. Holtzman keerde een half jaar later terug in de Octagon om het tijdens UFC Newark op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma. In een zeer attractief gevecht won Holtzman aan het einde van de tweede ronde nadat Ma niet meer verder mocht via TKO. Holtzman werd vervolgens tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 gematcht tegen Jim Miller. Holtzman pakte de tot dusver grootste overwinning uit zijn carrière door Miller te verslaan via Unanimous Decision. Holtzman wist die goede prestatie in Augustus 2020 geen goed vervolg te geven. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van Beneil Dariush.

Embed from Getty Images

Mateusz Gamrot (MMA 17-1-0-1/UFC 0-1-0-0) is een Poolse MMA vechter die zijn carrière startte in 2012. Een jaar later al werd hij getekend door de grote Poolse organisatie KSW. Gamrot won zes gevechten op rij met onder andere een overwinning tegen UFC veteraan Andre Winner. Vervolgens nam hij het op tegen de ongeslagen Marif Piraev. Gamrot won de partij via KO in de tweede ronde. Hierdoor was KSW overtuigd van de klasse van Gamrot en kreeg hij een titelgevecht aangeboden tegen Mansour Barnaoui. Gamrot won de partij via Unanimous Decision. Gamrot verdedigde de titel onder meer tegen Renato Gomes en UFC veteraan Norman Parke. Doordat Gamrot bleef winnen gunde de KSW organisatie de Pool een titelgevecht in de Featherweight divisie. Gamrot versloeg Kleber Koike Erbst via Unanimous Decision en had dus zowel de Lightweight als Featherweight titel in bezit. Gamrot verdedigde vervolgens nog zijn Lightweight titel tegen Marian Ziółkowski en maakte vervolgens bekend over te stappen naar een andere organisatie. Dit werd dus de UFC. De Pool werd in Oktober 2020 op short notice gekoppeld aan Magomed Mustafaev. Echter moest Mustafaev afzeggen en werd vervangen door Guram Kutateladze. In een zeer evenwichtige partij verloor Gamrot voor het eerst in zijn carrière via Split Decision. Beide vechters kregen overigens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »