breaking news

Scott Askham vecht tegen Luke Barnatt tijdens ACB Sheffield in September

July 16th, 2017 | by Marcel Dorff

Volgende week zal in Sheffield, Engeland het ACB 65 evenement plaats vinden. Maar zojuist is bekend geworden dat de ACB in September terug zal keren in Sheffield. UFC veteraan Scott Askham maakte zojuist op zijn officiële Facebook pagina bekend dat hij het op 23 September 2017 in de Sheffield Arena op zal nemen tegen Luke Barnatt. De twee Engelsen zullen tijdens dat evenement het hoofdgevecht verzorgen.

Scott Askham (MMA 14-4/ACB 0-0) kwam als ongeslagen BAMMA Kampioen in 2014 de UFC binnen. De ASW vechter (inmiddels trainend in de VS bij American Top Team) staat bekend om zijn zeer attractieve vechtstijl zowel staand als op de grond. Tijdens zijn UFC debuut nam Askham het op tegen de Zweed Magnus Cedenblad. In een zeer competitieve partij moest Askham het onderspit delven en verloor via Unanimous Decision. Ruim een half jaar later in Juni 2015 vocht Askham in Berlijn tegen de Braziliaan Antonio Dos Santos Jr. Askham versloeg de Braziliaan via KO in de eerste ronde. Vier maanden later volgde een tegenvaller in Dublin. Askham verloor via Split Decision van de sterke Pool Krzysztof Jotko. Askham revancheerde zich op fenomenale manier voor eigen publiek vier maanden later tegen Chris Dempsey. Askham wist Dempsey via een Headkick KO te trappen, en kreeg daarvoor ook nog een de Performance of the Night bonus. In zijn meest recente gevecht nam Askham het op in Hamburg tegen Cage Warriors FC Kampioen Jack Hermansson. In een gevecht dat niet had misstaan als Fight of the Night lieten beide mannen zien zowel staand als op de grond sterk te kunnen vechten. Helaas voor Askham was Hermansson een tandje beter, waardoor Hermansson terecht het gevecht via Unanimous Decision won. Ook begin dit jaar zat Askham aan de verkeerde kant van de score. De Engelsman verloor van zijn landgenoot Bradley Scott via Split Decision en kreeg vervolgens geen nieuw contract aangeboden van de UFC. Askham heeft nu dus een contract bij de ACB organisatie getekend en zal het in September op gaan nemen tegen Luke Barnatt.

Luke Barnatt (MMA 13-4/ACB 1-1) werd bij het grote publiek bekend tijdens het 17de seizoen van The Ultimate Fighter. De Engelsman verloor uiteindelijk in de kwartfinales van Dylan Andrews. Vervolgens wist Barnatt zijn eerste twee partijen binnen de UFC winnend af te sluiten tegen Andrew Craig en Mats Nilsson. Maar vervolgens verloor Barnatt drie gevechten op rij waarna de UFC niet meer verder met hem wilde. Barnatt herpakte zich in wat kleinere organisatie met vier overwinningen in vier optredens. Alle gevechten werden gefinisht. Barnatt veroverde ook de Venator FC titel en zou die eenmaal verdedigen. Vervolgens werd Barnatt opgepikt door ACB. Barnatt maakte zijn debuut in Manchester tegen de sterke Mamed Khalidov. Khalidov had geen enkele moeite met de Engelsman die na iets meer dan 20 seconden gestrekt op het canvas lag. Barnatt wist tijdens zijn tweede partij voor de organisatie wel te overtuigen. Ditmaal werd via KO in de eerste ronde gewonnen van Max Nunes.

Comments are closed.

Translate »