breaking news

Schitterende line-up voor ONE: Legends of the World

October 17th, 2017 | by Redactie
Schitterende line-up voor ONE: Legends of the World
ONE Championship
0

Het grootste sportmedia bedrijf in de Aziatische geschiedenis, ONE Championship komt met een zeer spectaculair evenement. Op 10 november 2017 is het aan de Mall of Asia Arena in Manilla, Filipijnen om de atleten te ontvangen en een podium te geven voor het gevecht. Tijdens het Main Event delen de Lightweight Kampioen Eduard Folayang en de Featherweight Kampioen Martin Nguyen het canvas om te strijden voor de winst. Ook trakteren atleten als Adriano Moraes, Danny Kingad en Hayato Suzuki het publiek op indrukwekkende technieken.

De 28-jarige Adriano ‘Mikinho’ Moraes van Brazilië is een Braziliaanse Jiu-Jitsu expert met goed afgeronde en opvallende grappling vaardigheden. Hij is de ONE Flyweight wereldkampioen en is een van de meest ervaren en dominate kampioenen in de vechtsportwereld. Recent verloeg Moraes de voormalige kampioen Kairat Akhmetov in een epische rematch. Hier wist Moraes na een afwezigheid van een jaar zijn riem terug te winnen. Hij is nu klaar om zijn titel te verdedigen tegen de opkomende ster Danny Kingad.

De ongeslagen Danny ‘The King’ Kingad is een regionale Wushu kampioen en kent een professioneel record van vijf om nul. Kingad is een echte strijder opgegroeid in de bergen van Cordilleras. Woonzaam in Baguio City, Filippijnen. Hij heeft drie beslissingen, een submission en een technische knock-out op zijn record staan.

Dit is de kaart:

Voor de Lightweight titel:
Eduard Folayang (Lighweight kampioen) vs. Martin Nguyen (Featherweight kampioen)
Voor de Flyweight titel:
Adriano Moraes (Flyweight kampioen) vs. Danny Kingad
Kevin Belingon welcomes Kevin Chung
Alex Silva vs. Hayato Suzuki
Gina Iniong vs. Priscilla Hertati Lumban Gaol
Reece McLaren vs. Anatpong Bunrad
Joshua Pacio vs. Roy Doliguez
Xie Chao vs. Kelvin Ong

Adriano Moraes:

Het main event:

Eduard Folayang (MMA 18-5/ONE 8-3) is een Filipijnse MMA vechter die uitkomt voor Team Lakay. Folayang is een van de vechters die op de allereerste card stond van ONE Championship (destijds nog ONE FC) in September 2011. Folayang heeft een aantal mooie overwinningen op zijn resumé staan tegen onder andere oud ONE Championship kampioen Kotetsu Boku en de Nederlander Vincent Latoel. Folayang won begin 2016 van zowel Tetsuya Yamada als Adrian Pang, en wist zich daarmee een titelgevecht te verdienen tegen Shinya Aoki. In November 2016 wist Folayang een van de grootste verrassingen van het jaar te verzorgen door Shinya Aoki via TKO in de derde ronde te verslaan en de ONE Championship Lightweight titel te claimen. In April dit jaar verdedigde Folayang voor het eerst deze titel in Manilla tegen Ev Ting. Folayang won het gevecht via Unanimous Decision.

Martin Nguyen (MMA 9-1/ONE 6-1) is een Australiër van Vietnamese afkomst. ”The Situ-Asian” komt uit voor KMA Top Team en vecht sinds 2014 voor de ONE Championship organisatie. Nguyen kwam binnen als de Brace FC Kampioen en nam het op tegen Rocky Batolbatol. Nguyen won het gevecht en mocht vervolgens voor de Interim Titel vechten tegen Marat Gafurov. Gafurov bleek veel te sterk en versloeg Nguyen binnen een minuut via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Nguyen aan een absolute vernietigingstocht beginnen binnen de Featherweight divisie. Zo won hij vier gevechten op rij en allemaal in de eerste ronde. Onder meer Christian Lee en Kazunori Yokota werden verslagen. Nguyen dwong hiermee een rematch af met de inmiddels Kampioen Marat Gafurov. Gafurov was (gezien het eerste gevecht) de torenhoge favoriet in de rematch. Echter wist Nguyen een perfecte stoot op de kin van Gafurov in de tweede ronde te plaatsen. Gafurov ging KO en Nguyen pakte de titel. Nu mag Nguyen (die pas recent de titel won) gaan proberen om een tweede titel toe te gaan voegen aan zijn prijzenkast.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »