breaking news

Saul Rogers verliest van Aurel Pirtea in ”biggest upset” van de avond

March 13th, 2017 | by Marcel Dorff

De zeer hoog aangeschreven Engelse MMA vechter Saul Rogers heeft zaterdagavond de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. De vechter die traint bij SBG Manchester ging in zijn eigen stad onderuit tegen de Roemeen Aurel Pirtea. Pirtea was een vervanger voor Pat Healy die door een blessure niet kon vechten. Pirtea nam het gevecht twee dagen (!!) van te voren aan en zorgde voor een absolute sensatie tijdens ACB 54.

Saul Rogers (MMA 12-2/ACB 1-1) is een van de grootste MMA talenten in Europa. De Engelsman verwierf internationale bekendheid tijdens het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Rogers maakte deel uit van Team Europe gecoacht door Conor McGregor. Rogers won vier gevechten op rij tegen onder andere Paulo Boer, Ryan Hall en Marcin Wrzosek. Hierdoor mocht Rogers uitkomen in de Finale tegen Artem Lobov (iemand die hij vier jaar eerder al eens wist te verslaan). Echter kwam het niet zover omdat Rogers op zijn visumaanvraag zou hebben gelogen. Hierdoor kwam hij de VS niet meer binnen en mocht hij niet deelnemen aan de finale. De UFC liet ook meteen weten niet verder te gaan met de Engelsman.

Rogers keerde terug naar Engeland en versloeg TUF 9 runner-up Andre Winner via Submission binnen een minuut. Rogers kreeg vervolgens een contract aangeboden van de Absolute Championship Berkut organisatie. Een Russische organisatie die kwalitatief steeds betere evenementen weet te organiseren. Rogers maakte zijn debuut in 2016 voor de organisatie tijdens het Co-Main Event van ACB 47 in Glasgow, Schotland. De Nederlander Michell Adelina werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde verslagen. Afgelopen Zaterdag nam Rogers het dus op tegen de Roemeen Aurel Pirtea. In Manchester verloor Rogers vroeg in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission. Rogers tikte niet af en ging ”out”. Voor Pirtea een zeer sterk debuut voor de ACB organisatie.

Rogers had in een statement het volgende te zeggen.

Bekijk hieronder het gevecht tussen Saul Rogers en Aurel Pirtea.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor al het MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »