breaking news

Sarah Alpar vs. Duda Santana is het eerste gevecht voor UFC Oklahoma City

February 11th, 2020 | by Marcel Dorff
Sarah Alpar vs. Duda Santana is het eerste gevecht voor UFC Oklahoma City
UFC
0

Het eerste gevecht voor UFC Fight Night 174 in Oklahoma City, Oklahoma is bekend. Voormalig LFA kampioene Sarah Alpar maakt haar UFC debuut tegen de Braziliaanse Duda Santana in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op 2 mei 2020 in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena. MMA journalist Mike Heck Jr. wist eerder al te melden dat het gevecht in onderhandeling was. Inmiddels heeft het management van Alpar de partij bevestigd.

Sarah Alpar (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Alpar won vier van haar eerste zeven gevechten met onder andere een overwinning tegen UFC veterane Jocelyn Jones-Lybarger. Alpar zou vervolgens meerdere titel winnen in het regionale Amerikaanse circuit. Zo werd bij de Sugar Creek Showdown organisatie zowel de Flyweight als Bantamweight titel gepakt. Eveneens werd tussen beide titel in ook de XFN titel gepakt. Vervolgens werd Alpar gecontracteerd door de LFA organisatie. In November 2018 mocht ze daar vechten voor de vacante Bantamweight titel tegen Joselyne Edwards. Alpar pakte de titel via een Split Decision overwinning. Vervolgens werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alpar nam het op tegen Shanna Young. Young ging als favoriet de partij in, maar kon die rol niet waarmaken. Alpar versloeg Young via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was enthousiast en gaf Alpar een contract bij de UFC. Wel liet hij weten dat het een goed idee te vinden dat Alpar niet meer in de Bantamweight divisie, maar in de Flyweight divisie gaat uitkomen.

Embed from Getty Images

Duda Santana (MMA 3-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2017 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Santana vocht haar partijen voor de Braziliaanse WOCS organisatie. Santana vocht driemaal in 2017 en wist die partijen allemaal te winnen. Santana zou vervolgens in 2018 tijdens de Braziliaanse versie van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series vechten tegen Luana Carolina. Echter kreeg Santana haar visum niet rond waardoor het gevecht niet doorging. “Cowboyzinha” tekende vervolgens alsnog bij de UFC. Tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 nam ze het op tegen Bea Malecki. Santana wist weinig in te brengen en verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou de Braziliaanse het gaan opnemen tegen Leah Letson tijdens UFC São Paulo. Echter raakte Letson geblesseerd waardoor Santana werd gematcht met Tracy Cortez. Echter raakte vervolgens Santana geblesseerd waardoor ze niet in actie zou komen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »