breaking news

Sarah Alpar treft Stephanie Egger tijdens UFC evenement op 22 mei

April 14th, 2021 | by Redactie
Sarah Alpar treft Stephanie Egger tijdens UFC evenement op 22 mei
UFC
0

Sarah Alpar en Stephanie Egger gaan op 22 mei proberen hun eerste overwinning in de UFC te boeken. In de Bantamweight divisie treffen beide vrouwen elkaar. De locatie van het evenement is op dit moment nog niet bekend. Alpar’s management meldde de partij.

Sarah Alpar (MMA 9-5/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Alpar won vier van haar eerste zeven gevechten met onder andere een overwinning tegen UFC veterane Jocelyn Jones-Lybarger. Alpar zou vervolgens meerdere titel winnen in het regionale Amerikaanse circuit. Zo werd bij de Sugar Creek Showdown organisatie zowel de Flyweight als Bantamweight titel gepakt. Eveneens werd tussen beide titel in ook de XFN titel gepakt. Vervolgens werd Alpar gecontracteerd door de LFA organisatie. In November 2018 mocht ze daar vechten voor de vacante Bantamweight titel tegen Joselyne Edwards. Alpar pakte de titel via een Split Decision overwinning. Vervolgens werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alpar nam het op tegen Shanna Young. Young ging als favoriet de partij in, maar kon die rol niet waarmaken. Alpar versloeg Young via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was enthousiast en gaf Alpar een contract bij de UFC. Wel liet hij weten dat het een goed idee te vinden dat Alpar niet meer in de Bantamweight divisie, maar in de Flyweight divisie gaat uitkomen. Voor haar eerste partij in de UFC zou Alpar nog in de Bantamweight divisie blijven. Alpar werd gematcht tegen Duda Santana tijdens UFC Oklahoma City. Echter trok de Braziliaanse zich om onbekende redenen terug en werd vervangen door Vanessa Melo. Echter zou het evenement in verband met COVID-19 uiteindelijk gecanceld worden. Uiteindelijk maakte Alpar haar UFC debuut in September 2020 tegen Jessica-Rose Clark. Alpar verloor via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Stephanie Egger (MMA 5-2/UFC 0-1) is een Zwitserse MMA vechtster die haar MMA debuut maakte in 2015. Na overwinningen op Judith Ruis en Mara Romero Borella tekende Egger een contract bij Invicta FC. Egger verloor haar debuut tegen Alexa Conners. Dit bleek later ook haar enige partij voor de organisatie te zijn. Egger keerde vervolgens pas anderhalf jaar na haar verloren partij terug in de kooi. Egger wist een winstreak van drie partijen op te bouwen. Onder meer Eeva Siiskonen en Reina Miura werden verslagen. Egger tekende in September 2020 een contract bij de UFC en maakte een maand later op short notice haar debuut tegen Tracy Cortez. Egger verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »