breaking news

Sara McMann vs. Karol Rosa toegevoegd aan UFC evenement op 26 maart

November 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Sara McMann vs. Karol Rosa toegevoegd aan UFC evenement op 26 maart
UFC
0

De UFC zal ook op 26 maart in het nieuwe jaar een evenement houden. De organisatie heeft een Bantamweight partij tussen voormalig titeluitdaagster Sara McMann en de in de UFC nog ongeslagen Karol Rosa toegevoegd aan het evenement. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog onbekende locatie. AG Fight maakte het gevecht bekend.

Sara McMann (MMA 12-6/UFC 6-6) won in 2004 een Zilveren Olympische Medaille voor de discipline ”Freestyle Wrestling”. McMann kwam in 2013 de UFC binnen als ongeslagen vechtster met een record van zes overwinningen, en geen verliespartijen. McMann won haar UFC debuut via TKO tegen de Duitse Sheila Gaff in de eerste ronde. Vervolgens mocht McMann meteen voor de titel vechten tegen Ronda Rousey. McMann verloor via TKO in de eerste ronde. Na een zeer controversiële overwinning tegen Lauren Murphy, verloor McMann tweemaal achter elkaar. Miesha Tate (Unanimous Decision) en huidig kampioene Amanda Nunes (Submission 1e ronde) waren te sterk voor McMann. In Mei 2016 domineerde McMann haar voormalig trainingspartner Jessica Eye over drie rondes, en won ze uiteindelijk via Unanimous Decision. Maar haar meest sterke prestatie kwam in haar gevecht tegen Alexis Davis in December 2016. McMann won het gevecht via een spectaculaire Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde, en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. McMann zou het vervolgens in Februari 2017 opnemen tegen Liz Carmouche in Canada. Echter raakte Carmouche geblesseerd en werd vervanger door Gina Mazany. Mazany die haar debuut maakte in de UFC kwam duidelijk te kort tegen McMann die het gevecht binnen anderhalve minuut via opnieuw een Arm-Triangle Choke Submission wist te beslissen. In September 2017 vocht McMann tegen de ongeslagen Braziliaanse Ketlen Vieira in Vancouver. Opnieuw werd de partij beslist via een Arm-Triangle Choke Submission, echter zat McMann ditmaal aan de ontvangende kant. Vieira won in de tweede ronde en bracht McMann voor het eerst in ruim twee jaar tijd weer eens een verliespartij toe. McMann keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC Orlando tegen Marion Reneau. Na een goede eerste ronde kon McMann de lijn in de tweede ronde niet voortzetten en verloor ze via Triangle Choke Submission. McMann zou vervolgens opnieuw moeder worden en was een tijdje niet beschikbaar voor het MMA. Echter zou ze terugkeren in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Nicco Montano. Echter raakte McMann geblesseerd waarna ze noodgedwongen verstek moest laten gaan. Hierdoor keerde ze pas terug in de Octagon tijdens UFC Raleigh in Januari 2020 tegen Lina Länsberg. McMann domineerde de complete partij en won een zeer eenzijdige Unanimous Decision. McMann zou vervolgens in Juni 2020 tegen Aspen Ladd vechten. Echter raakte Ladd geblesseerd en werd McMann van de card gehaald. McMann maakte vervolgens wél haar opwachting in Januari 2021 tegen Julianna Peña. McMann verloor via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. McMann werd vervolgens in Augustus 2021 gekoppeld aan Ketlen Vieira. Echter raakte McMann geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Karol Rosa (MMA 15-3/UFC 4-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor Parana Vale Tudo. Rosa begon haar MMA carrière in 2012. Daar wist ze tijdens haar eerste drie partijen al de HCC titel te pakken. Vervolgens bleef het ruim twee jaar stil rond Rosa. Pas in 2016 keerde de Braziliaanse weer terug op het canvas. Zo won ze van Mariana Morais, maar verloor ze van de bekendere Larissa Pacheco en Gisele Moreira. Moreira wist ze echter in 2019 terug te pakken via TKO in de derde ronde bij de Future FC organisatie. Rosa kwam met een winstreak van twee gevechten de UFC binnen en is een van de vaste trainingsmaatjes van Jessica Andrade. Rosa wist tijdens haar UFC debuut indruk te maken tegen de ongeslagen Lara Procopio. Rosa won het gevecht via Split Decision. Rosa zou vervolgens alweer snel terugkeren tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen Julia Avila. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd waardoor ze niet kon vechten. De UFC plande het gevecht opnieuw in voor April 2020 tijdens UFC Portland. Echter werd ditmaal het hele evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij werd vervolgens wederom opnieuw ingepland. Ditmaal in Mei 2020. En ook ditmaal zou de partij niet plaatsvinden. Het evenement werd eveneens in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij vervolgens in Juni plaats moeten vinden. Echter werd het vliegen van Brazilië naar de Verenigde Staten in verband met strengere richtlijnen niet mogelijk en werd de partij voor de vierde maal gecanceld. Uiteindelijk vocht Rosa in Juli 2020 wel in Abu Dhabi tegen landgenote Vanessa Melo. Rosa won de partij via Unanimous Decision. Rosa zou vervolgens vechten in September 2020 tegen Sijara Eubanks, maar moest afzeggen na een mislukte “weighcut”. Hierdoor zou Rosa pas weer in actie komen in Februari 2021 tegen voormalig kampioene Nicco Montaño. Echter zei Montaño af en werd vervangen door Joselyne Edwards. Rosa domineerde de partij en pakte een Unanimous Decision overwinning. Rosa werd vervolgens in Juni 2021 gekoppeld aan Sijara Eubanks. Echter raakte Rosa geblesseerd en moest ze de partij afzeggen. Hierdoor keerde Rosa pas terug in Oktober 2021 tegen Bethe Correia. Rosa won de partij via een dominante Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »