breaking news

Saparbeg Safarov treft nieuwkomer Da Un Jung tijdens UFC Shenzhen

July 1st, 2019 | by Marcel Dorff
Saparbeg Safarov treft nieuwkomer Da Un Jung tijdens UFC Shenzhen
UFC
0

De UFC Fight Night 157 card in Shenzhen, China heeft er een Light-Heavyweight gevecht bij gekregen. De Rus Saparbeg Safarov zal zijn opwachting maken tegen promotionele nieuwkomer Da Un Jung. Dit maakte The Body Lock MMA bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Center op 31 Augustus 2019 op de Preliminary Card.

Saparbeg Safarov (MMA 9-2/UFC 1-2) nam het in December 2016 op short notice (6 dagen) op tegen Gian Villante in Albany, New York. Beide mannen maakten er een echte ”brawl” van. Zowel Safarov als Villante waren aangeslagen, echter wist Villante uiteindelijk de overwinning via TKO te pakken. Dit betekende voor Safarov zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière. Safarov kreeg net als Villante wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Safarov zou het vervolgens in Rotterdam opnemen tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter werd de Lima door een potentiële USADA overtreding van het evenement afgehaald, en raakte vervolgens Safarov geblesseerd waarna het hele gevecht gecanceld werd. Safarov keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC 221 in Perth. Helaas voor Safarov was ditmaal Tyson Pedro via Kimura Submission te sterk. Safarov zou vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 terugkeren in de Octagon tegen Alonzo Menifield. Echter trok Safarov zich terug met een blessure. Safarov zou vervolgens vechten in Londen tegen Gökhan Saki. Echter raakte ditmaal Saki geblesseerd waardoor Safarov zou aantreden tegen promotionele nieuwkomer Nicolae Negumereanu. Safarov was dominant met zijn worstelen en wist via Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken.

Embed from Getty Images

Da Un Jung (MMA 11-2/UFC 0-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken.

Comments are closed.

Translate »