breaking news

Santiago Ponzinibbio vs. Miguel Baeza toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni

April 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Santiago Ponzinibbio vs. Miguel Baeza toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni
UFC
0

De UFC heeft een zeer spectaculaire Welterweight partij toegevoegd aan het UFC evenement dat zal plaatsvinden op 5 juni. De Argentijn Santiago Ponzinibbio keert terug in de Octagon. Hij treft MMA Masters’ ongeslagen talent Miguel Baeza. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Combate maakte de partij bekend.

Santiago Ponzinibbio (MMA 27-4/UFC 9-3) is een van de meest populaire en attractief vechtende atleten in de UFC Welterweight divisie. De Argentijn die ook in het bezit is van een Braziliaans paspoort kwam in beeld tijdens het tweede seizoen van TUF Brazil. Ponzinibbio reikte tot de finale, maar kon deze niet vechten in verband met een gebroken hand. De UFC gunde Ponzinibbio alsnog een gevecht tegen Ryan LaFlare. Ponzinibbio verloor dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Ponzinibbio zich via een KO overwinning op Wendell Oliveira, en een Unanimous Decision overwinning op de op dat moment ongeslagen Sean Strickland. Hierna volgde een fantastisch gevecht tegen Lorenz Larkin dat door de UFC met de Fight of the Night bonus werd beloond. Helaas zat Ponzinibbio met een TKO verlies in de tweede ronde wel aan de verkeerde kant van de medaille. Ponzinibbio wist vervolgens een winstreak van vier neer te zetten tegen Andreas Stahl (TKO), Court McGee (TKO), Zak Cummings (Unanimous Decision) en Nordine Taleb (Unanimous Decision). Dit leverde de Argentijn in Juli 2017 een Main Event gevecht op tegen de IJslander Gunnar Nelson. Ponzinibbio, underdog in het gevecht liet snel zien dat hij behoorlijk wat in zijn mars had. Zo versloeg hij Nelson via KO in de eerste ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Vervolgens keerde de Argentijn terug in December 2017 tegen Mike Perry. In een zeer attractief gevecht was Ponzinibbio via Unanimous Decision de betere. Ponzinibbio had vervolgens de eer om in zijn thuisland Argentinië het Main Event te mogen vechten tegen Neil Magny. Ponzinibbio vocht sterk en won in de vierde ronde via KO. Dit leverde de Argentijn de Performance of the Night bonus op. Ponzinibbio zou mede in verband met blessures pas weer terugkeren in Januari 2021 tegen Muslim Salikhov. Echter moest Salikhov in verband met gezondheidsproblemen afzeggen en werd vervangen door Li Jingliang. Ponzinibbio verloor de partij via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Miguel Baeza (MMA 10-0/UFC 3-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract. Baeza debuteerde vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 tegen Hector Aldana. Baeza had weinig moeite met de Mexicaan en won in de tweede ronde via TKO. Baeza zou het vervolgens opnemen tegen Matt Brown tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020. Na een moeilijk begin wist Baeza de partij in de tweede ronde binnen 18 seconden te beslissen via KO. Baeza kreeg de Performance of the Night bonus voor deze prestatie. Baeza zou het vervolgens in September 2020 gaan opnemen tegen Mickey Gall. Echter moest Gall zich terugtrekken met een blessure en werd promotionele nieuwkomer Jeremiah Wells de tegenstander. Maar ook deze partij zou niet doorgaan. Baeza vocht uiteindelijk wel in November 2020 tegen de Japanner Takashi Sato. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Baeza. Hij kreeg ook de Performance of the Night bonus voor de overwinning.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »