breaking news

Sanchez Alert!!! Joby Sanchez vs. Roberto Sanchez tijdens UFC Austin

December 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Het komt niet vaak voor dat twee vechters met dezelfde achternaam tegen elkaar vechten. Op 18 Februari 2018 zal dit echter wel gaan gebeuren tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas. Joby Sanchez neemt het die avond op tegen Roberto Sanchez. Dit wist The MMA Kings via MMA Today naar buiten te brengen. Beide mannen ontmoeten elkaar in het Frank Erwin Center in de Flyweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Joby Sanchez (MMA 11-2/UFC 3-2) begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. De JacksonWink MMA vechter wist in het regionale MMA circuit een record van 5-0 op te bouwen. Hierna volgde een overwinning tegen UFC veteraan Antonio Banuelos waarna de UFC Sanchez contracteerde. Sanchez had een moeilijk debuut en verloor via Unanimous Decision van Wilson Reis. Nadat vervolgens wel van Tateki Matsuda via Split Decision werd gewonnen leek de weg naar boven ingezet. Echter werd vervolgens in de tweede ronde verloren via TKO van Geane Herrera, hierdoor werd het contract van Sanchez niet verlengd. Sanchez won vervolgens buiten de UFC twee partijen. In de zomer van 2017 keerde Sanchez terug in de Octagon voor de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Sanchez won zijn partij van Manny Vasquez, maar overtuigend was het allerminst. Hierdoor kreeg Sanchez ook geen hernieuwd contract van de UFC. Een paar weken later keerde Sanchez opnieuw terug als late replacement. Ditmaal was JP Buys de tegenstander. Sanchez won via TKO in de tweede ronde. Dana White ging overstag en gunde Sanchez een hernieuwd contract bij de UFC.

Roberto Sanchez (MMA 7-1/UFC 0-1) vecht sinds Augustus 2017 voor de UFC. Sanchez maakte zijn Pro-MMA debuut in 2015 voor de Legacy FC promotie. In een tijdsbestek van iets meer dan een jaar wist Sanchez vijfmaal te winnen in vijf gevechten. Vier van die vijf gevechten werden beslist via Submission. Door de fusie tussen de RFA en Legacy FC, kwam Sanchez vervolgens uit voor het nieuwe en hoog aangeschreven LFA. Sanchez won tijdens het Main Event van LFA 7 van Klayton Mai via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Sanchez het drie maanden later opnemen tegen Jerome Rivera voor de allereerste LFA Flyweight titel. Ook dit was een prooi voor Sanchez. Sanchez won in de derde ronde via een Armbar Submission. Roberto Sanchez kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en mocht het tijdens UFC Mexico City opnemen tegen de eveneens ongeslagen Joseph Morales. Sanchez begon sterk, maar Morales nam over en wist Sanchez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te stoppen.

Comments are closed.

Translate »