breaking news

Salim Touahri pakt gevecht tegen Warlley Alves in Gdansk op ”4 days notice”

October 16th, 2017 | by Redactie

Het Braziliaanse Combate in de persoon van Raphael Marinho wist zojuist bekend te maken dat de Pool Salim Touahri op ”4 days notice” zijn UFC debuut zal maken aankomende Zaterdag tegen Warlley Alves tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen. Alves zat sinds gisteren zonder tegenstander nadat Jimmy Wallhead zich geblesseerd moest terugtrekken. Alves vs. Touahri zal plaatsvinden in de Ergo Arena en maakt deel uit van de Preliminary Card.

Warlley Alves (MMA 10-2/UFC 4-2) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn meest recente partij kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor heeft Alves een two-fight losing streak die hij zal moeten proberen te doorbreken in Polen. Een gevecht eerder dit jaar tegen Kiichi Kunimoto ging niet door vanwege een blessure van Alves.

Salim Touahri (MMA 10-1/UFC 0-0) maakt op short notice aankomende Zaterdag zijn UFC debuut. De Pool startte zijn Pro-MMA carrière in 2010. Hij vocht vooral voor lokale Poolse organisaties. Echter mocht hij na een record te hebben opgebouwd van vijf overwinningen voor de PLMMA titel vechten tegen landgenoot Pawel Zelazowski. Dit ging compleet mis. Zelazowski won via KO binnen 30 seconden, dit zou echter de enige verliespartij tot zover in de carrière van Touahri zijn. Inmiddels heeft Touahri een winstreak van vijf gevechten met onder meer overwinningen tegen Matt Inman en Bayzet Khatkhokhu. Touahri zal gaan proberen in Gdansk zijn grootste en meest prestigieuze overwinning te gaan binnen halen.

Comments are closed.

Translate »