breaking news

Sage Northcutt keert terug tegen Thibault Gouti tijdens UFC Austin

December 21st, 2017 | by Marcel Dorff

De talentvolle Amerikaan Sage Northcutt vecht tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas tegen Thibault Gouti. Dit maakte de UFC bekend via ESPN journalist Brett Okamoto. Het gevecht in de Lightweight divisie vind plaats op 18 Februari 2017 in het Frank Erwin Center. Het is niet bekend of de strijd zal plaatsvinden op de Preliminary Card of Main Card.

Sage Northcutt (MMA 9-2/UFC 4-2) is de eerste vechter die via het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” een UFC contract kreeg aangeboden. De goedlachse vechter uit Katy, Texas kwam met een 5-0 record eind 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut nam hij het op tegen Francisco Trevino. Trevino was geen partij voor Northcutt. Northcutt besliste de partij binnen één minuut via TKO. Vervolgens werd Northcutt ruim een maand later alweer gematcht tegen Cody Pfister. Northcutt had meer moeite met Pfister, maar wist het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde alsnog naar zich toe te trekken. Vervolgens zou Northcutt vechten tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Echter trok Holbrook zich terug en werd vervangen door Bryan Barberena. Dit gevecht vond overigens plaats in de Welterweight divisie. Northcutt had een sterke eerste ronde, maar wist zich vervolgens geen raad op de grond met Barberena. De Amerikaanse Colombiaan versloeg Northcutt uiteindelijk via een Arm Triangle Choke in de tweede ronde. Een half jaar later kwam Northcutt terug via een Unanimous Decision overwinning tegen TUF Latin America 2 Runner-Up Enrique Marín. Northcutt ging vervolgens akkoord met een uitdaging van Mickey Gall. Helaas voor Northcutt was Gall op de grond sterker dan hem en versloeg hij Northcutt via Rear Naked Choke Submission. Overigens was ook dit gevecht in de Welterweight divisie. Northcutt zou het daarna aanvankelijk opnemen tegen John Makdessi maar moest afhaken met een blessure. De Amerikaan keerde in November 2017 terug tijdens UFC Norfolk tegen Michel Quinones. Northcutt was sterker dan Quinones en won via een duidelijk Unanimous Decision.

Thibault Gouti (MMA 12-3/UFC 1-3) probeerde via TUF 22 de UFC binnen te komen. De Fransman kwam in de eliminatie ronde echter te kort tegen de Zweed David Teymur en ging niet verder in het toernooi. Gouti ging terug naar de Cage organisatie waar hij de titel wist te winnen door voormalig UFC vechter Anton Kuivanen KO te slaan. Gouti werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen de Fin Teemu Packalen. Packalen had geen kind aan Gouti en finishte de Fransman binnen 30 seconden via een Guillotine Choke Submission. Dit was voor Gouti zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière (TUF voorronden gevechten tellen niet mee op het Pro-Record). Vier maanden later stond Gouti tegen de Frans-Canadese Submission specialist Olivier Aubin-Mercier. Aubin-Mercier besliste het gevecht in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Opnieuw een verlies voor Gouti. Gouti zou ook zijn derde partij in de UFC verliezen. Ditmaal werd via TKO verloren in de eerste ronde van TUF Nations winnaar Chad Laprise. Vervolgens zou Gouti het opnemen tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim tijdens UFC Auckland eerder dit jaar. Echter kreeg Gouti vlak voor aanvang van het gevecht van de Athletic Commission geen goedkeuring om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. De Fransman keerde terug tijdens UFC Rotterdam in September 2017. Via TKO in de eerste ronde pakte Gouti zijn eerste en broodnodige overwinning in de Octagon tegen Andrew Holbrook. Gouti redde hier zijn UFC verblijf voorlopig mee.

Comments are closed.

Translate »