breaking news

Sage Northcutt keert terug in de Octagon tegen Michel Quinones

September 19th, 2017 | by Stefan Van Erp

Sage Northcutt zal het tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Verenigde Staten opnemen tegen Michel Quinones. Dit evenement staat gepland op 11 november aanstaande. Voor Northcutt wordt het zijn eerste partij in 2017. Quinones vocht in juni van dit jaar tegen Jared Gordon en verloor via een TKO in de tweede ronde. Het gevecht zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Sage Northcutt (MMA 8-2/UFC 3-2) is de eerste vechter die via het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” een UFC contract kreeg aangeboden. De goedlachse tiener uit Katy, Texas kwam met een 5-0 record eind 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut nam hij het op tegen Francisco Trevino. Trevino was geen partij voor Northcutt. Northcutt besliste de partij binnen één minuut via TKO. Vervolgens werd Northcutt ruim een maand later alweer gematcht tegen Cody Pfister. Northcutt had meer moeite met Pfister, maar wist het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde alsnog naar zich toe te trekken. Vervolgens zou Northcutt vechten tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Echter trok Holbrook zich terug en werd vervangen door Bryan Barberena. Dit gevecht vond overigens plaats in de Welterweight divisie. Northcutt had een sterke eerste ronde, maar wist zich vervolgens geen raad op de grond met Barberena. De Amerikaanse Colombiaan versloeg Northcutt uiteindelijk via een Arm Triangle Choke in de tweede ronde. Een half jaar later kwam Northcutt terug via een Unanimous Decision overwinning tegen TUF Latin America 2 Runner-Up Enrique Marín. Northcutt ging vervolgens akkoord met een uitdaging van Mickey Gall. Helaas voor Northcutt was Gall op de grond sterker dan hem en versloeg hij Northcutt via Rear Naked Choke Submission. Overigens was ook dit gevecht in de Welterweight divisie. Northcutt zou het daarna aanvankelijk opnemen tegen John Makdessi maar moest afhaken met een blessure.

Michel Quinones (MMA 8-2/UFC 0-1) maakte tijdens UFC Oklahoma City zijn debuut voor de organisatie. Hij nam het op tegen Jared Gordon in juni van dit jaar en moest zijn meerdere erkennen via een TKO verlies in de tweede ronde. De 32-Jarige vechter uit Coral Springs, Florida traint bij American Top Team Wolf Pack. Quinones wist tijdens Titan FC evenement te verrassen door de ongeslagen Caio Uruguai via Unanimous Decision te verslaan. Dit zal ongetwijfeld de aandacht van de UFC hebben getrokken waardoor de promotie hem strikte voor een contract. Op het moment dat Quinones tekende bij de UFC had hij een win streak van 5 partijen bij onder anderen AFC en Titan FC. Quinones vocht voorheen ook 1 partij voor Bellator in 2012. Deze verloor hij via een Unanimous Decision tegen Brandon Girtz.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »