breaking news

Sabina Mazo vs. Mariya Agapova tijdens UFC evenement op 9 oktober

July 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Sabina Mazo vs. Mariya Agapova tijdens UFC evenement op 9 oktober
UFC
0

De UFC heeft een gevecht in de Flyweight divisie toegevoegd op 9 oktober aanstaande. Sabina Mazo gaat het opnemen tegen Mariya Agapova. Beide vrouwen verloren hun meest recente partij. Mazo keert na een uitstapje in de Bantamweight divisie nu terug in de Flyweight divisie. De locatie van de partij is op dit moment nog niet bekend. MMA Junkie wist het nieuws naar buiten te brengen.

Sabina Mazo (MMA 9-2/UFC 3-2) is een zeer getalenteerde vechtster uit Medellin, Colombia. Met een 2-0 record tekende ze in 2017 bij de LFA organisatie. Mazo wist zowel Jamie Thorton als Linsey Williams via Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Mazo mocht vervolgens voor de vacante Flyweight titel vechten tegen Shannon Sinn via Unanimous Decision en mocht zich de nieuwe kampioen noemen. Mazo verdedigde vervolgens in November 2018 met succes haar titel door Caroline Yariwaki wederom via Unanimous Decision te verslaan. Mazo tekende vervolgens een contract bij de UFC. Echter wist ze haar debuut voor de UFC niet te winnen. Tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019 kwam ze via Unanimous Decision te kort tegen Maryna Moroz. Echter wist ze zich in Augustus 2019 te revancheren. Via Unanimous Decision werd Shana Dobson op dominante wijze verslagen. Mazo werd vervolgens gematcht tegen Ji Yeon Kim tijdens UFC Busan in December 2019. Echter raakte Kim geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Hierdoor werd Mazo door de UFC een maand later ingepland tijdens UFC 246 tegen JJ Aldrich. In een close gevecht won Mazo via Split Decision. Mazo wist daar in September 2020 een uitstekend vervolg aan te geven. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Justine Kish verslagen. Mazo maakte vervolgens de overstap naar de Bantamweight divisie. In Februari 2021 verloor ze via Unanimous Decision van de Canadese Alexis Davis.

Embed from Getty Images

Mariya Agapova (MMA 9-2/UFC 1-1) is een Kazakse vechtster die in 2015 haar professionele MMA carrière startte. Na overwinningen bij de WFCA, Fight Nights Global en Brave CF organisaties mocht Agapova in de zomer van 2019 haar opwachting maken tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Agapova nam het op tegen Tracy Cortez. Cortez was te sterk en versloeg Agapova via Unanimous Decision. Agapova tekende vervolgens een contract bij Invicta FC. Daar wist ze te imponeren met twee overwinningen, beiden beslist in de eerste ronde. Vervolgens zou Agapova vechten tegen Daiana Torquato. Echter moest ze zich terugtrekken in verband met een auto ongeluk. Agapova tekende vervolgens bij de UFC en zou deel uit maken van de UFC card in Kazachstan. Echter werd de card in Kazachstan gecanceld in verband met COVID-19. Hierdoor werd ze in Juni 2020 in Las Vegas gematcht tegen Melissa Gatto. Echter kon Gatto vervolgens het land niet binnenkomen in verband met visumproblemen. Hierdoor werd Hannah Cifers de nieuwe opponente. Agapova vocht zeer sterk en wist Cifers na een knockdown via Rear Naked Choke Submission te finishen. Agapova kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Agapova vroeg vervolgens om een gevecht tegen Shana Dobson. Dit gevecht zou ook plaatsvinden in Augustus 2020. Helaas voor Agapova verloor ze in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »