breaking news

Sabah Homasi en Abdul Razak Alhassan tijdens UFC 220 op herhaling

December 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Welterweight gevecht tussen Sabah Homasi en Abdul Razak Alhassan krijgt een vervolg. Alhassan won het gevecht via TKO in de eerste ronde, maar de dienstdoende scheidsrechter Herb Dean greep te vroeg in. Homasi probeerde een takedown te forceren, en was niet KO (wat Dean dacht). De UFC heeft hierdoor het gevecht opnieuw ingepland voor UFC 220 in de TD Garden in Boston, Massachusetts. Beide mannen ontmoeten elkaar opnieuw op 20 Januari 2018 op de Preliminary Card. En niet zoals Dana White eerder bekend maakte op UFC 219.

Sabah Homasi (MMA 11-7/UFC 0-2) maakte deel uit van de cast van het 21ste seizoen van TUF. Homasi kwam uit voor American Top Team. Homasi vocht het vierde gevecht voor zijn team tegen de Blackzilian Carrington Banks. Banks won na twee rondes via Unanimous Decision. Homasi kreeg geen contract aangeboden door de UFC, en vocht vervolgens voor promoties als AFC en Titan FC. Homasi kreeg vorig jaar dan uiteindelijk toch een telefoontje van de UFC. Hij mocht Sean Strickland vervangen, waardoor hij het zou moeten opnemen tegen Tim Means. Homasi accepteerde het gevecht en vocht tijdens UFC 202 tegen Tim Means. Means won via TKO in de tweede ronde. Homasi werd vervolgens ingepland tijdens UFC 207 in December vorig jaar tegen Brandon Thatch. Echter raakte Homasi geblesseerd en werd vervangen door Niko Price. Homasi keerde vervolgens na iets minder dan anderhalf jaar na zijn debuut terug in de Octagon tijdens UFC 218 tegen Abdul Razak Alhassan. Alhassan won via een controversiële TKO in de eerste ronde. Voor de UFC reden om het gevecht opnieuw in te plannen.

Abdul Razak Alhassan (MMA 8-1/UFC 2-1) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte vorig jaar November op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei dit jaar een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Rus Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht. Alhassan keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 tegen Sabah Homasi. Alhassan won via TKO in de eerste ronde. Echter was Homasi niet ”out” en leek de stoppage dus te vroeg. Hierdoor heeft de UFC een rematch ingepland.

Comments are closed.

Translate »