breaking news

Ryan LaFlare vecht tegen Alex Garcia tijdens UFC Atlantic City

February 28th, 2018 | by Marcel Dorff
Ryan LaFlare vecht tegen Alex Garcia tijdens UFC Atlantic City
UFC
0

New Yorker Ryan LaFlare keert op 21 April 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City, New Jersey zal hij het opnemen in de Welterweight divisie tegen Alex Garcia. Dit wist Mark La Monica via Newsday te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Boardwalk Hall. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Ryan LaFlare (MMA 13-2/UFC 6-2) is zo’n typische vechter die vaak wordt vergeten, maar die meer dan goede resultaten in de UFC wist te behalen. LaFlare kwam in 2013 als ongeslagen Ring of Combat Kampioen de UFC binnen. LaFlare, een zeer sterke worstelaar won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Benny Alloway. Hierna volgden nog drie overwinningen tegen Santiago Ponzinibbio, Court McGee en John Howard. Allen via Unanimous Decision. Vervolgens vroeg LaFlare om een gevecht met Demian Maia. LaFlare en Maia verzorgden het Main Event voor UFC Fight Night 62 in Rio de Janeiro, Brazilië. Maia domineerde de eerste vier rondes van het gevecht, en wist uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen via Unanimous Decision. Het betekende het eerste verlies in de Pro-MMA carrière van LaFlare. In December 2015 vocht LaFlare tegen Mike Pierce. Opnieuw werd er gewonnen via Unanimous Decision. LaFlare vocht in verband met blessureleed niet in 2016, en maakte zijn comeback in zijn eigen staat New York in Februari 2017 tegen Roan Carneiro. LaFlare domineerde het complete gevecht op de grond en won via Unanimous Decision. LaFlare werd vervolgens in Juli 2017 gematcht tegen Alex Oliveira tijdens UFC Long Island. LaFlare domineerde de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde zwaar KO geslagen. Dit betekende voor LaFlare het tweede verlies in de Octagon en de eerste keer dat hij werd gefinisht in zijn Pro-MMA carrière.

Alex Garcia (MMA 15-4/UFC 5-3) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, maar is gevestigd in Canada. Hij traint bij de Tristar Gym van Firas Zahabi. Garcia kwam eind 2013 met een 10-1 record de UFC binnen, en vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Ben Wall. Garcia won binnen 50 seconden via KO. Een schitterend debuut dat een vervolg kreeg vier maanden later. Sean Spencer werd verslagen via Split Decision. Echter kon Garcia zijn winstreak binnen de UFC niet uitbreiden naar drie, Neil Magny verhinderde dat waardoor Garcia tegen zijn eerste nederlaag binnen de UFC aanliep. Vervolgens werd de door blessures geteisterde Mike Swick via Unanimous Decision verslagen, maar werd vervolgens opnieuw verloren. Sean Strickland wist Garcia via TKO te finishen. Garcia wist echter in December 2016 MMA veteraan Mike Pyle via een keiharde stoot KO te slaan in de eerste ronde. Garcia verdiende hiermee de Performance of the Night bonus. In Juni 2017 nam Garcia het vervolgens op tegen Tim Means. In een vrij matig gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Means die een verdiende Unanimous Decision uit het vuur wist te slepen. Garcia keerde vervolgens terug in November 2017 in Shanghai tegen UFC debutant Muslim Salikhov. Garcia gebruikte zijn worstelgame om de Rus te verslaan, en wist het gevecht uiteindelijk in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen.

Comments are closed.

Translate »