breaking news

Ryan Hall vs Ricardo Lamas tijdens UFC Oklahoma City

March 4th, 2020 | by Jamal Boussenaf
Ryan Hall vs Ricardo Lamas tijdens UFC Oklahoma City
UFC
0

Ryan Hall heeft dan eindelijk een tegenstander gevonden. De BJJ-specialist neemt het op 2 mei tijdens UFC Fight Night 174: Oklahoma City in het Chesapeake Energy Arena op tegen UFC veteraan Ricardo Lamas. Dat heeft de UFC zojuist bekend gemaakt.

Ryan Hall (8-1-0, 4-0-0 UFC) won TUF 22 maar dit ging niet zonder slag of stoot. Hall verloor namelijk in de kwartfinale van Saul Rogers. Rogers mocht echter de finale niet vechten aangezien hij had gelogen op zijn visumaanvraag. Hierdoor werd Hall opgeroepen als vervanger voor Rogers. Hall nam het op tegen het trainingsmaatje van Conor McGregor, ook bekend onder de naam Artem Lobov. Hall die bekend staat om zijn BJJ skills wist Lobov drie rondes volledig te controleren. Hall won en kroonde zich als TUF 22 winnaar. Hall zou vervolgens in Juli 2016 vechten tegen Alex White, maar een blessure gooide roet in het eten.

Hall keerde vervolgens in December 2016 pas terug in de Octagon tegen voormalig titeluitdager Gray Maynard. In een ongelooflijk vreemde partij wist Hall uiteindelijk een zichtbaar gefrustreerde Maynard via Unanimous Decision te verslaan. Hall maakte vervolgens pas weer in December 2018 zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC 232 in Las Vegas was MMA legende BJ Penn de tegenstander. Hall versloeg Penn via Heel Hook Submission in de eerste ronde. Hall kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Hall keerde vervolgens in Juli 2019 terug in de Octagon tegen Darren Elkins. Hall wist Elkins meerdere maken op een knockdown te trakteren. Hall won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. Nu mag Hall zich opmaken voor zijn eerste gevecht in bijna een jaar tijd. In Oklahoma City tijdens UFC Fight Night 174 neemt “The Wizard” het op tegen Ricardo Lamas.

Embed from Getty Images

Ricardo Lamas (19-8-0, 10-6-0 UFC) zit sinds de overname van de WEC door de UFC bij de organisatie. Lamas won zijn eerste vier gevechten binnen de organisatie tegen onder meer Cub Swanson en Erik Koch. Dit leverde hem in Februari 2014 een titelgevecht op met kampioen José Aldo. Lamas verloor via Unanimous Decision. Vervolgens wist Lamas van Hacran Dias en op zeer imponerende wijze van Dennis Bermudez te winnen. Echter ging het tegen Chad Mendes vervolgens mis. Lamas verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens won hij in November 2015 van Diego Sanchez, waarna hij het opnam tegen Max Holloway. Holloway was over drie rondes te sterk voor Lamas. Vervolgens zou Lamas op het Main Event van de UFC in de Filipijnen het opnemen tegen MMA legende BJ Penn. Penn raakte echter geblesseerd, waarna de UFC het hele evenement cancelde.

Lamas werd vervolgens in November 2016 ingepland tegen de Braziliaan Charles Oliveira. De Brazilaanse BJJ specialist kwam maar liefst 10 lbs te zwaar aan tijdens de weging. Lamas had geen zin op een nieuw gecanceld gevecht en accepteerde het gevecht. Lamas liet zien zeer gemotiveerd te zijn en finishte Oliveira via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Dit leverde Lamas de Performance of the Night bonus op. Vervolgens keerde Lamas terug in Juli 2017. In eerste instantie zou hij het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Echter raakte Jung geblesseerd en werd vervangen door Jason Knight. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Lamas die via TKO in de eerste ronde het gevecht naar zich toe trok. Lamas zou het vervolgens tegen José Aldo opnemen tijdens UFC on FOX 26 in Winnipeg. Echter werd Aldo overgeheveld naar een titelgevecht tegen Max Holloway en stond Lamas tegenover Josh Emmett. Emmett wist Lamas in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zeer verrassend de overwinning te pakken.

Lamas keerde vervolgens terug in zijn Chicago tijdens UFC 225 tegen Mirsad Bektic. Lamas verloor het gevecht via Split Decision. Uiteindelijk wist Lamas tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. De altijd taaie Darren Elkins werd via TKO aan het einde van de derde ronde gefinisht. Lamas zou vervolgens in Juni 2019 voor eigen publiek terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 238 in Chicago, Illinois vocht Lamas tegen Calvin Kattar. Het gevecht liep voor Lamas uit in een teleurstelling. Kattar won via KO in de eerste ronde. Nu mag Lamas zich opnieuw opmaken voor een lastige tegenstander. Op 2 mei tijdens UFC Fight Night 174 in Oklahoma City neemt de veteraan het op tegen Ryan Hall.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »