breaking news

Ryan Hall vs. Ricardo Lamas opnieuw ingepland, ditmaal op 29 augustus

July 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Ryan Hall vs. Ricardo Lamas opnieuw ingepland, ditmaal op 29 augustus
UFC
0

De UFC heeft de Featherweight partij tussen Ryan Hall en Ricardo Lamas opnieuw ingepland. Het gevecht zou in eerste instantie in mei van dit jaar plaatsvinden in Oklahoma City. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Nu treffen beide vechters elkaar op 29 augustus. Een officiële locatie is nog niet bekend echter lijkt dit het UFC APEX in Las Vegas te gaan worden. Combate’s Marcelo Barone wist het nieuws te melden.

Ryan Hall (MMA 8-1-0/UFC 4-0-0) won TUF 22 maar dit ging niet zonder slag of stoot. Hall verloor namelijk in de kwartfinale van Saul Rogers. Rogers mocht echter de finale niet vechten aangezien hij had gelogen op zijn visumaanvraag. Hierdoor werd Hall opgeroepen als vervanger voor Rogers. Hall nam het op tegen het trainingsmaatje van Conor McGregor, ook bekend onder de naam Artem Lobov. Hall die bekend staat om zijn BJJ skills wist Lobov drie rondes volledig te controleren. Hall won en kroonde zich als TUF 22 winnaar. Hall zou vervolgens in Juli 2016 vechten tegen Alex White, maar een blessure gooide roet in het eten. Hall keerde vervolgens in December 2016 pas terug in de Octagon tegen voormalig titeluitdager Gray Maynard. In een ongelooflijk vreemde partij wist Hall uiteindelijk een zichtbaar gefrustreerde Maynard via Unanimous Decision te verslaan. Hall maakte vervolgens pas weer in December 2018 zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC 232 in Las Vegas was MMA legende BJ Penn de tegenstander. Hall versloeg Penn via Heel Hook Submission in de eerste ronde. Hall kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Hall keerde vervolgens in Juli 2019 terug in de Octagon tegen Darren Elkins. Hall wist Elkins meerdere maken op een knockdown te trakteren. Hall won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. Hall zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Ricardo Lamas. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij werd opnieuw ingepland voor Augustus 2020.

Embed from Getty Images

Ricardo Lamas (MMA 19-8-0/UFC 10-6-0) zit sinds de overname van de WEC door de UFC bij de organisatie. Lamas won zijn eerste vier gevechten binnen de organisatie tegen onder meer Cub Swanson en Erik Koch. Dit leverde hem in Februari 2014 een titelgevecht op met kampioen José Aldo. Lamas verloor via Unanimous Decision. Vervolgens wist Lamas van Hacran Dias en op zeer imponerende wijze van Dennis Bermudez te winnen. Echter ging het tegen Chad Mendes vervolgens mis. Lamas verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens won hij in November 2015 van Diego Sanchez, waarna hij het opnam tegen Max Holloway. Holloway was over drie rondes te sterk voor Lamas. Vervolgens zou Lamas op het Main Event van de UFC in de Filipijnen het opnemen tegen MMA legende BJ Penn. Penn raakte echter geblesseerd, waarna de UFC het hele evenement cancelde. Lamas werd vervolgens in November 2016 ingepland tegen de Braziliaan Charles Oliveira. De Brazilaanse BJJ specialist kwam maar liefst 10 lbs te zwaar aan tijdens de weging. Lamas had geen zin op een nieuw gecanceld gevecht en accepteerde het gevecht. Lamas liet zien zeer gemotiveerd te zijn en finishte Oliveira via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Dit leverde Lamas de Performance of the Night bonus op. Vervolgens keerde Lamas terug in Juli 2017. In eerste instantie zou hij het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Echter raakte Jung geblesseerd en werd vervangen door Jason Knight. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Lamas die via TKO in de eerste ronde het gevecht naar zich toe trok. Lamas zou het vervolgens tegen José Aldo opnemen tijdens UFC on FOX 26 in Winnipeg. Echter werd Aldo overgeheveld naar een titelgevecht tegen Max Holloway en stond Lamas tegenover Josh Emmett. Emmett wist Lamas in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zeer verrassend de overwinning te pakken. Lamas keerde vervolgens terug in zijn Chicago tijdens UFC 225 tegen Mirsad Bektic. Lamas verloor het gevecht via Split Decision. Uiteindelijk wist Lamas tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. De altijd taaie Darren Elkins werd via TKO aan het einde van de derde ronde gefinisht. Lamas zou vervolgens in Juni 2019 voor eigen publiek terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 238 in Chicago, Illinois vocht Lamas tegen Calvin Kattar. Het gevecht liep voor Lamas uit in een teleurstelling. Kattar won via KO in de eerste ronde. Lamas zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Ryan Hall. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. Het gevecht wers opnieuw ingepland voor Augustus 2020.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »