breaking news

Ryan Benoit vs. Zarrukh Adashev toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli

July 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Ryan Benoit vs. Zarrukh Adashev toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli
UFC
0

Ryan Benoit maakt op 31 juli aanstaande zijn terugkeer in de Octagon. In de Flyweight divisie treft hij Zarrukh Adashev die op zijn beurt op zoek gaat naar zijn eerste UFC overwinning. Beide mannen treffen elkaar in Las Vegas. Benoit vervangt Juancamilo Ronderos. De partij tussen Benoit en Adashev stond eigenlijk al in mei van dit jaar op het programma, echter moest Benoit zich toen terug trekken nadat hij te zwaar aankwam op de weging en door de doktoren niet werd goedgekeurd. MMA Junkie meldde de partij.

Ryan Benoit (MMA 10-7/UFC 3-5) vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de TUF 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen. Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië werd verloren van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Maar in zijn daarop volgende partij kwam Benoit ditmaal zelf te kort via Split Decision. De Mexicaan Brandon Moreno wist in een close gevecht de overwinning te pakken. Benoit keerde vervolgens pas in November 2017 terug tijdens UFC Sydney tegen Ashkan Mokhtarian. Benoit won het gevecht via een Headkick KO in de derde ronde. Benoit zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC 228 in September 2018 tegen Roberto Sanchez, maar moest in verband met een blessure afzeggen. Benoit maakte vervolgens na een afwexzigheid van ruim twee jaar tijd zijn comeback in de Bantamweight divisie in December 2019 tijdens UFC Busan tegen Alateng Heili. Benoit verloor het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Benoit gematcht tegen Tyson Nam in de Flyweight divisie. Benoit trok zich echter terug. Hij vocht vervolgens wel in Juli 2020 in Abu Dhabi tegen Timothy Elliott. Benoit verloor een close Unanimous Decision. Vervolgens zou Benoit in Mei 2021 vechten tegen Zarrukh Adashev. Echter kwam Benoit te zwaar aan tijdens de weging en werd hij door de medici niet goedgekeurd om te vechten. De UFC heeft de partij opnieuw ingepland voor Juli 2021.

Embed from Getty Images

Zarrukh Adashev (MMA 3-3/UFC 0-2) startte in 2015 zijn professionele MMA carrière. Echter verloor hij zijn eerste partij en vervolgde hij tot 2018 zijn carrière in het kickboksen. Uiteindelijk won hij bij Bellator MMA drie partijen op rij. De Oezbeek kreeg echter geen volwaardig Bellator contract. Hierdoor kon hij in Juni 2020 op short notice zijn UFC debuut maken tegen Tyson Nam. Adashev ging zwaar KO vroeg in de eerste ronde en vervolgt zijn carrière in de Flyweight divisie. Dit zou gebeuren tegen Jeff Molina. Echter werd de partij zowel in September 2020 als Januari 2021 gecanceld. Hierdoor werd Su Mudaerji de nieuwe tegenstander. Adashev kon wederom niet overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Adashev werd vervolgens in Juli 2021 gekoppeld aan Juancamilo Ronderos. Echter moest Ronderos zich terugtrekken waarna de UFC de partij tegen Benoit opnieuw inplande.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »