breaking news

Ryan Benoit vs. Ashkan Mokhtarian tijdens UFC Sydney

August 16th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC wist te melden dat de Australiër Ashkan Mokhtarian het zal op gaan nemen tegen Ryan Benoit. Mokhtarian neemt het in de Flyweight divisie op tegen Ryan Benoit. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens op 19 November 2017 tijdens UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië. De Qudos Bank Arena zal die dag het strijdtoneel zijn voor de beide mannen. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Ryan Benoit (MMA 9-5/UFC 2-3) vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de TUF 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen. Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië werd verloren van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Maar tijdens zijn meest recente partij kwam Benoit ditmaal zelf te kort via Split Decision. De Mexicaan Brandon Moreno wist in een close gevecht de overwinning te pakken.

Ashkan Mokhtarian (MMA 13-2/UFC 0-1) maakte in Juni zijn UFC debuut tegen voormalig titeluitdager John Moraga. Moraga domineerde het gehele gevecht, maar kon de ongelooflijk taaie Mokhtarian niet finishen. Moraga won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. De Australiër met Iranese roots kwam de UFC binnen met een 13-1 record. Mokhtarian wist in zijn carrière voor een viertal promoties titels te winnen. Mokhtarian vocht voornamelijk zijn gevechten in de Bantamweight divisie, maar is sinds dit jaar een gewichtsklasse omlaag gegaan. Mokhtarian traint bij Australian Top Team en had alvorens hij de UFC binnenkwam een winstreak van zes gevechten, waarvan vijf finishes. De Australiër won zes gevechten via (T)KO, zes gevechten via Submission en eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Mokhtarian gaat tegen Benoit voor zijn eerste overwinning in de Octagon.

Comments are closed.

Translate »