breaking news

Ryan Bader krijgt titelgevecht in Bellator MMA debuut na uitvallen King Mo

April 25th, 2017 | by Marcel Dorff
Ryan Bader krijgt titelgevecht in Bellator MMA debuut na uitvallen King Mo
Bellator MMA
0

Eerder op de avond maakte Bellator MMA Light-Heavyweight Kampioen Phil Davis tijdens ”The MMA Hour” bekend dat hij op 24 Juni 2017 zijn titel zal verdedigen tegen Ryan Bader. Bader zou het in eerste instantie tijdens het Main Event van Bellator 180 opnemen tegen Muhammed ”King Mo” Lawal. King Mo is echter geblesseerd geraakt. Voor Davis zal dit zijn eerste titelverdediging zijn binnen de organisatie. Het gevecht is een rematch van een eerder gevecht uit 2015, destijds in de UFC trok Bader via Unanimous Decision aan het langste eind. Het gevecht zal plaatsvinden in de Madison Square Garden Arena te New York. Het Bellator 180 evenement gaat vooraf aan de Bellator NYC PPV later die avond.

Phil Davis (MMA 21-3-0-1/Bellator 4-0-0-0) staat vooral bekend om zijn worstelvaardigheden. Zo werd hij in 2008 NCAA Divion I kampioen worstelen en had hij een indrukwekkend record van 112 overwinningen en 17 verliespartijen. Nadat hij NCAA kampioen werd begon zijn professionele MMA carrière. De 31-jarige Amerikaan vocht zich na 4 partijen (alle 4 winst) naar binnen bij de UFC. Ook daar ging zijn winning streak voortvarend en mocht hij binnen 2 jaar tegen topcontender Rashad Evans vechten. De partij maakte de vijf ronden vol en Evans won via een dominante Unanimous Decision. Daarna vocht Davis nog zeven maal voor de UFC om daarna de overstap naar Bellator te maken. Na 3 overwinningen tegen respectievelijk Emanuel Newton (Submission), Francis Carmont (KO) en Muhammed “King Mo” Lawal (UD) mocht Phil Davis het eind vorig jaar opnemen tegen Light-Heavyweight Kampioen Liam McGeary. Davis domineerde het gevecht vanaf de start en won via Unanimous Decision. Nu mag hij dus zijn titel voor het eerst verdedigen tegen de man die hem voor de laatste keer wist te verslaan.

Ryan Bader (MMA 22-5/Bellator 0-0) kwam in 2008 via TUF 8 de UFC binnen. Bader won het toernooi door in de finale de Braziliaan Vinny Magalhaes KO te slaan. Bader wist zijn daarop volgende vier gevechten te winnen. Onder meer Keith Jardine en Antonio Rogerio Nogueira werden verslagen. Bader mocht het vervolgens opnemen tegen Jon Jones. Bader verloor via Guillotine Choke in de tweede ronde en raakte zijn ongeslagen Pro-MMA status kwijt. Nadat ook werd verloren van Tito Ortiz leek Bader even in de vergetelheid te raken. Maar na overwinningen op Jason Brilz en voormalig Light-Heavyweight Kampioen Quinton ”Rampage” Jackson kreeg Bader weer een soort van contendergevecht tegen Lyoto Machida. Bader verloor via KO en kon weer opnieuw beginnen. Vervolgens wist hij Vladimir Matyushenko te verslaan, maar liep vervolgens weer tegen een TKO verlies aan tegen de Braziliaan Glover Teixeira. Vervolgens wist Bader een winstreak van vijf partijen neer te zetten. Onder meer Phil Davis, Ovince St.Preux en Rashad Evans werden betrekkelijk eenvoudig verslagen. Bader vocht begin 2016 een #1 contenderpartij tegen Anthony Johnson. Bader had geen schijn van kans en verloor vroeg in de eerste ronde via KO. Bader revancheerde zich met een schitterende KO tegen Ilir Latifi in Hamburg. In November 2016 vocht Bader een rematch tegen Antonio Rogerio Nogueira. In Brazilië overklaste Bader de Braziliaanse legende via TKO. Bader kreeg vervolgens een aanbieding van Bellator, maar wilde liever bij de UFC blijven. Echter was het geboden contract van Bellator beter en wilde de UFC niet tegemoet komen. Hierdoor ging Bader toch naar Bellator. Bader zou zijn debuut maken tegen King Mo, echter is King Mo geblesseerd en krijgt Bader nu meteen de kans om in zijn debuut de titel te pakken.

Comments are closed.

Translate »