breaking news

Rustam Khabilov vs. Kajan Johnson opnieuw geboekt voor UFC Moskou

August 8th, 2018 | by Marcel Dorff
Rustam Khabilov vs. Kajan Johnson opnieuw geboekt voor UFC Moskou
UFC
0

De partij tussen Rustam Khabilov en Kajan Johnson die eerder geboekt stond voor UFC Londen in Maart dit jaar maar niet doorging in verband met een blessure van Khabilov is opnieuw ingepland voor UFC Fight Night 136 in Moskou, Rusland. Dit maakte Shakiel Mahjouri (de co-host van Kajan Johnson’s podcast) via MMA UK bekend. Beide Lightweight vechters treffen elkaar op 15 September 2018 in de Octagon van het Olimpiysky.

Rustam Khabilov (MMA 22-3/UFC 8-2) is een Russische Sambo vechter die in 2012 de UFC binnen kwam. Khabilov maakte meteen indruk door de ongeslagen Amerikaan Vinc Pichel zowat suf te suplexen en hem vervolgens via zo’n suplex KO te krijgen. Khabilov vervolgde 2013 vervolgens met een TKO (Duimblessure) overwinning tegen Yancy Medeiros, en een zeer knappe Unanimous Decision overwinning tegen Jorge Masvidal. Beide mannen verdienden er de Fight of the Night bonus mee. Khabilov kreeg vervolgens in 2014 zijn eerste Main Event gevecht aangeboden door de UFC tegen voormalig Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson bleek te sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de vierde ronde. Vervolgens verloor Khabilov ook zijn enige partij in 2015 tegen Adriano Martins via Split Decision. Echter was 2016 een ongekend sterk jaar voor de Rus. Zo won hij viermaal via Unanimous Decision tegen achtereenvolgens Norman Parke, Chris Wade, Leandro Silva en Jason Saggo. Het gevecht tegen Wade pakte Khabilov aan op short notice. Dit gevecht was tijdens UFC Rotterdam in Mei 2016. Khabilov keerde vervolgens in September 2017 terug in Rotterdam om het op te nemen tegen Desmond Green. In een zeer competitief gevecht won Khabilov enigszins controversieel via Unanimous Decision. Khabilov zou vervolgens in Maart 2018 vechten tegen Kajan Johnson echter gooide een blessure roet in het eten. Nu staat de partij alsnog gepland.

Embed from Getty Images

Kajan Johnson (MMA 23-13-1/UFC 4-2-0) deed in 2013 mee aan The Ultimate Fighter Nations. Johnson maakte deel uit van Team Canada gecoacht door Patrick Côté. Johnson viel tijdens dat seizoen op om zijn zeer extroverte persoonlijkheid en zijn attractieve vechtstijl. In de kwartfinale wist hij Brendan O’Reilly in de eerste ronde te verslaan via Rear Naked Choke Submission. Echter verloor hij vervolgens via KO in de halve finale van de latere winnaar Chad Laprise. Johnson moest door die KO voor de tweede maal in zijn leven een operatie aan zijn kaak ondergaan aangezien deze op meerdere plekken was gebroken. Hierdoor heeft Johnson permanent schroeven in zijn kaak zitten. Johnson zou vervolgens alsnog zijn UFC debuut maken in 2014 tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Johnson leek de eerste twee rondes naar zich toe te trekken, maar liet in de derde ronde zijn verdediging zakken. Bang profiteerde en deed zijn achternaam eer aan. De Zuid-Koreaan sloeg Johnson KO. Beide mannen kregen overigens wel de Fight of the Night bonus toegekend. Ongeveer een jaar later in 2015 wist Johnson dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. TUF China winnaar Zhang Lipeng werd via Unanimous Decision verslagen. Vijf maanden later werd in Japan ook van Naoyuki Kotani gewonnen via Unanimous Decision en leek voor Johnson de stijgende lijn ingezet. Echter vocht Johnson mede door blessures sindsdien pas in September 2017 weer tegen Adriano Martins. Johnson won het gevecht via KO in de derde ronde en mocht dus spreken van een suscesvolle comeback. Johnson zou vervolgens vechten tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Rustam Khabilov, maar kreeg in verband met een blessure bij de Dagestani de Schot Stevie Ray tegenover zich. In een zeer gelijkwaardige pot won Johnson uiteindelijk via Split Decision. Johnson maakte vervolgens alweer in Juli 2018 zijn opwachting tijdens UFC Calgary tegen de Dagestani Islam Makhachev. Makhachev bleek te sterk en wist Johnson vlak voor het einde van de eerste ronde via Armbar Submission te finishen. De Canadees bleef in de periode van zijn langdurige blessures wel onder contract, en was nog zeer specifiek in beeld in Juni 2017 tijdens de ”Athlete Retreat” in Las Vegas waar hij een Reebok afgevaardigde voor het oog van iedereen ter verantwoording riep.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »