breaking news

Russische dominantie compleet na vijf uit vijf tijdens UFC Rotterdam

September 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Op Zaterdagavond in de Rotterdam Ahoy vond het evenement UFC Fight Night 115 Volkov vs. Struve plaats. Ondanks het ontbreken (tot verdriet van velen) van nieuw Nederlands talent, was het evenement over het algemeen geslaagd. Wat vooral opviel aan de line-up was dat er maar liefst vijf Russische vechters stonden ingedeeld. Echter gaven deze vechters stuk voor stuk de mensen waar voor hun geld. Lees hieronder meer over de Russische dominantie tijdens UFC Rotterdam.

Tijdens het tweede gevecht van de avond stond het lang verwachte UFC debuut van de Tsjetsjeense vechter Abdul-Kerim Edilov op het programma. De trotse vertegenwoordiger van de Akhmat Fight Club zou eigenlijk al begin 2016 zijn UFC debuut maken tegen Francimar Barroso. Echter werd Edilov positief getest op het gebruik van Meldonium. Hierdoor werd hij 18 maanden geschorst. Edilov raakte vervolgens ook nog geblesseerd, waardoor hij pas in Rotterdam zijn debuut maakte voor de UFC. Edilov nam het op tegen de Serviër Bojan Mihajlovic. Mihajlovic had met twee verliespartijen in zijn eerste twee gevechten voor de UFC nog niet kunnen imponeren. En ook in zijn derde gevecht zou niet de ommekeer komen. Edilov was zowel staand als op de grond sterker dan Mihajlovic. De ”Chechnyan Lion” wist het gevecht uiteindelijk te beslissen via TKO in de tweede ronde nadat de scheidsrechter ingreep na 13 (!!) onbeantwoorde stoten op het gezicht van Mihajlovic. Edilov wist hierdoor zijn winstreak naar elf uit te breiden. Edilov is een van de meest bekende gezichten van de Akhmat Fight Club, en is het neefje van de President van Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov.

Tijdens het derde gevecht van de avond maakte nog een Rus zijn debuut voor de UFC. De Dagestani Zabit Magomedsharipov was een van de grootste ”signings” van de UFC in 2017. Volgers van de ACB organisatie kennen Magomedsharipov als een van de beste en meest talentvolle vechters uit Rusland. ”Zabit” kwam de UFC binnen als de Featherweight Kampioen van de ACB organisatie. Met een winstreak van acht gevechten werd veel van hem verwacht. Magomedsharipov zou vorige maand in Mexico zijn debuut maken, maar werd om onbekende redenen verplaatst naar de Rotterdam card. Daar zou hij het opnemen tegen Nick Hein. Hein blesseerde zichzelf tijdens training en moest kort voor aanvang afzeggen. Mike Santiago die bij de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series (verrassend) geen contract kreeg, zou alsnog de kans krijgen. Hij nam het gevecht tien dagen van te voren aan. Magomedsharipov zou een show maken van het gevecht met als hoogtepunt de ”Showtime Kick”. Santiago was echter taai en wist het gevecht naar de tweede ronde te halen. Uiteindelijk wist Magomedsharipov aan het einde van de tweede ronde het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Een zeer mooi debuut voor de Dagestani die inmiddels al een tijdje traint bij Ricardo Almeida (die ook in zijn hoek stond). Hier traint hij onder andere met Eddie Alvarez, Frankie Edgar, Marlon Moraes en Edson Barboza.

Een van de meer bekendere Russische vechters onder het grote publiek is Rustam Khabilov. Khabilov vocht vorig jaar ook al in Rotterdam. Destijds wist hij de Amerikaan Chris Wade zijn eerste verliespartij in de Octagon toe te brengen. Met een winstreak van vier gevechten vocht de Dagestani ditmaal tegen de Amerikaan van Combat Club Des Green. Bellator MMA veteraan Des Green had in zijn UFC debuut geïmponeerd door de ongeslagen Josh Emmett te verslaan. Khabilov en Green waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, echter wist Khabilov in de eerste twee rondes uiteindelijk het verschil te maken. Green wist op twee scorecards nog de derde ronde naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk pakte ook Khabilov de overwinning.

https://twitter.com/ufc/status/904036200150851584

De laatste Rus die op de Prelims vocht was Mairbek Taisumov. De Tsjetsjeen is bij de fans geliefd om zijn agressieve vechtstijl. Echter is Taisumov vaak geblesseerd, waardoor hij al meerdere malen partijen heeft moeten cancelen. Taisumov wist zijn laatste vier gevechten in de Octagon via (T)KO te beslissen. Ditmaal stond de ongeslagen Braziliaan Felipe Silva tegenover hem. Net als Taisumov staat ook Silva bekend om zijn sterke standup game. Zo versloeg de Braziliaan in zijn UFC debuut de Canadees Shane Campbell na iets meer dan een minuut. Vuurwerk werd dus verwacht voor deze partij, en vuurwerk zou er komen!! Taisumov wist een perfecte stoot te plaatsen na iets meer dan een minuut. Silva ging rechtstreeks tegen het canvas. Taisumov zag dat het gevecht klaar was, en was zeer sportief door vervolgens niet verder te gaan op de grond met doorstoten. Opnieuw dus een finish voor de Tsjetsjeen die hoge ogen kan gaan gooien binnen de UFC mits hij fit blijft.

Tot slot stond er ook een Rus in het Main Event. Voormalig M-1 Global Kampioen en Bellator MMA Kampioen Alexander Volkov nam het op tegen publiekslieveling Stefan Struve. Volkov won weliswaar tweemaal tot dusver binnen de UFC, maar had met die twee overwinningen nou niet een dusdanige indruk gemaakt. Volkov won een controversiële Split Decision vorig jaar tegen Tim Johnson, en wist eerder dit jaar Roy Nelson betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision te verslaan. Volkov had het ook moeilijk in de eerste ronde tegen Struve, echter nam hij het heft in handen aan het einde van de eerste ronde. Volkov wist Struve meerdere malen met ”jabs” goed te raken. Beide mannen leken echter leeg na twee rondes, echter had Volkov net iets meer in de tank dan Struve. Volkov wist uiteindelijk het gevecht in de derde ronde via TKO te beslissen en zo het Russische feest in de havenstad compleet te maken.

Met vijf overwinningen in vijf gevechten mogen we stellen dat het MMA in Rusland steeds groter aan het worden is (als dat niet al het geval was).

Comments are closed.

Translate »