breaking news

Roy Nelson verliest zevende partij sinds juni 2013

April 17th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen zaterdag 15 april gaf Roy Nelson zijn partij aan de jury. Echter was hij hier niet de favoriet. Unaniem is er besloten dat Alexander Volkov de sterkste was en met een score van 30-27, 30-27, 30-27 verlieten beide Heavyweight atleten de wereldberoemde Octagon. Roy Nelson is niet onbekend met wisselende partijen. Echter heeft hij sinds juni 2013 een professioneel record van zeven verlies partijen en slechts drie win partijen.

Roy Nelson (MMA 22-14/ UFC 9-10) zit momenteel in de minste fase van zijn carrière. Van zijn laatste zeven partijen wist hij er slechts twee te winnen. Nelson kwam de UFC binnen in 2009 waarin hij via The Ultimate Fighter de finale haalde en vocht tegen Brendan Schaub. Nelson wist te winnen via een knock-out en verdiende hiermee een contract bij de organisatie. Nelson staat bekend als een hardhitter in de Heavweight divisie. Zo sloeg hij onder andere Stefan Struve, Dave Herman, Cheick Kongo en Bigfoot Silva knock-out. Recent baarde Nelson opzien door uit frustatie scheidsrechter John McCarthy een push kick te geven. Hiervoor werd hij in eerste instantie negen maanden geschorst maar werd later omgezet naar zes maanden schorsing.

De 40-jarige Heavyweight draait al lang niet meer mee in de top van de divisie maar is altijd nog zeer geliefd door zijn fans. Echter worden en nu vragen gesteld naar zijn toekomstplannen. Hoelang blijft hij nog vechten, en zal dit nog lang zijn bij de Ultimate Fighting Championships?

Roy Nelson: “I don’t mind getting in there and getting in some scraps. I actually hate fighting, but I love the sport of MMA and I love going out there and just doing jiu-jitsu and boxing. It’s one thing that makes me get up in the morning. Randy (Couture) won the belt at 43, So I’ve got three more years of even thinking about trying to get the belt”

Roy Nelson laat dus weten nog niet te willen stoppen met de competitie. De organisatie heeft nog niet gesproken over zijn toekomstplannen of volgende tegenstander. Houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie en MMA nieuws.

Comments are closed.

Translate »