breaking news

Roy Nelson tegen Alexander Volkov tijdens UFC in Kansas

March 14th, 2017 | by Stefan Van Erp

Roy Nelson gaat het opnemen tegen Alexander Volkov tijdens UFC on FOX 24 in Kansas, Verenigde Staten. Voor Nelson is het zijn eerste gevecht na een schorsing van 6 maanden voor een trap die hij uitdeelde aan scheidsrechter John McCarthy nadat Nelson vond dat deze zijn partij tegen Antonio Silva te lang door liet gaan.

Roy Nelson (MMA 22-13/UFC 9-9) zit in de minste fase van zijn carrière. Van zijn laatste 6 partijen wist hij er slechts 2 te winnen. Nelson kwam de UFC binnen in 2009 waarin hij via TUF de finale haalde en vocht tegen Brendan Schaub. Nelson wist te winnen via een KO en verdiende hiermee een contract bij de organisatie. Nelson staat bekend als een hardhitter in de Heavyweight divisie. Zo sloeg hij onder anderen Stefan Struve, Dave Herman, Cheick Kongo en Bigfoot Silva KO. In deze laatste partij baarde Nelson opzien door uit frustratie scheidsrechter John McCarthy een push kick te geven. Hiervoor werd hij in eerste instantie 9 maanden geschorst maar werd later omgezet naar 6 maanden schorsing.

Alexander Volkov (MMA 27-6/UFC 1-0) Is een 28-jarige voormalig M-1 en Bellator Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 21 van zijn 27 overwinningen te eindigen voor de bel (18 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight tournament. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de 5 ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. Vorig jaar november debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson.

Houd MMA DNA in de gaten voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »