breaking news

Roy Nelson stapt over naar Bellator MMA

May 26th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat UFC Heavyweight Roy Nelson de overstap gaat maken naar Bellator MMA. Nelson heeft bijna 8 jaar voor de UFC gevochten en heeft zich in die tijd ontpopt tot een publiekslieveling.

Roy Nelson (22-14) kwam de UFC binnen via The Ultimate Fighter seizoen 10. Hij wist zich naar de finale te vechten door onder andere Kimbo Slice te verslaan. In de finale nam Nelson het op tegen Brendan Schaub. Nelson won via een KO in de eerste ronde en daarmee een contract bij de UFC. Nelson staat bekend om zijn logge lichaam, snoeiharde stoten en ijzersterke kin. Ook Stefan Struve maakte kennis met de stootkracht van Nelson. In 2010 won Nelson van Struve via een TKO in de eerste ronde.

Als Nelson verliest is dat zelden via een KO. Alleen Andre Arlovski (in 2008) en Mark Hunt (2014) wisten Nelson eruit te slaan. Toch verloor Nelson de laatste jaren vaker dan hij won. Van zijn laatste 10 gevechten wist Nelson er slechts 3 te winnen. een van die overwinningen leverde hem een schorsing op. In september van 2016 versloeg Nelson Antonio “Bigfoot” Silva via een KO. Echter kwam scheidsrechter John McCarthy te laat tussen beide naar de zin van Nelson. Deze gaf McCarthy een pushkick terwijl deze gehurkt bij Silva zat. Dit leverde Nelson een half jaar schorsing en een boete op. In April van dit jaar vocht Nelson zijn laatste partij voor de UFC. Alexander Volkov was zijn tegenstander in een niet al te spannende partij die Volkov uiteindelijk won via een Unanimous Decision.

De 40-jarige Nelson heeft een contract voor meerdere gevechten getekend bij Bellator MMA. Hij volgt hiermee onder anderen Matt Mitrione, Phill Davis, Benson Henderson en Rory MacDonald. Bellator MMA verwacht in de komende dagen met een officieel persbericht te komen omtrent de komst van Nelson.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »