breaking news

Ross Pearson vs. James Krause officieel voor UFC Belfast

September 22nd, 2016 | by Marcel Dorff
Ross Pearson vs. James Krause officieel voor UFC Belfast
UFC
0

Vanmorgen werd door de UFC het vierde gevecht bekend gemaakt voor UFC Fight Night 99 in Belfast, Noord-Ierland, Verenigd Koninkrijk. Ross Pearson neemt het op tegen James Krause. Dit gevecht stond in principe al gepland voor afgelopen Juli, destijds moest Krause afzeggen vanwege een blessure.

Ross Pearson (MMA 19-12-0-1/UFC 11-9-0-1) kwam via het negende seizoen van TUF de UFC binnen. Pearson won het seizoen door in de finale landgenoot Andre Winner te verslaan. Pearson is al jaren een soort van gatekeeper in de UFC, en haalt af en toe een overwinning binnen. Sinds 2015 gaat echter zeer moeizaam met Pearson in de UFC. Zo wist hij van zijn laatste zes gevechten er maar twee om te zetten in winst. Beiden via Split Decision. Pearson kan dus een goede overwinning wel degelijk gebruiken. Dit moet gebeuren tegen James Krause.

James Krause (MMA 23-7/UFC 4-3) kwam in 2013 de UFC binnen. Krause verraste vriend en vijand door thuisfavoriet Sam Stout te finishen via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Krause zowel Performance als Fight of the Night bonus op, een totaalbedrag van $100.000. In de vier gevechten hierna werd alleen voormalig WEC Kampioen Jamie Varner verslagen, maar gingen gevechten tegen Bobby Green, Jorge Masvidal en Valmir Lazaro verloren. Krause wist dat hij het daarop volgende gevecht tegen Daron Cruickshank moest winnen, en deed dat in de eerste ronde via een submission. Nadat Krause afgelopen Februari ook van Shane Campbell wist te winnen staat zijn winstreak nu op twee gevechten en is de weg naar boven ingezet.

Leave a Reply

Translate »