breaking news

Ross Pearson vs. Desmond Green toegevoegd aan UFC on ESPN 2 in Philadelphia

January 31st, 2019 | by Redactie
Ross Pearson vs. Desmond Green toegevoegd aan UFC on ESPN 2 in Philadelphia
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 2 card in Philadelphia, Pennsylvania. TUF 9 winnaar Ross Pearson keert terug in de Octagon. De Engelsman treft Desmond Green in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Wells Fargo Center op 30 Maart 2019.

Ross Pearson (MMA 20-15-0-1/UFC 12-12-0-1) kwam via het negende seizoen van TUF de UFC binnen. Pearson won het seizoen door in de finale landgenoot Andre Winner te verslaan. Pearson is al jaren een soort van gatekeeper in de UFC, en haalt af en toe een overwinning binnen. Sinds 2015 gaat echter zeer moeizaam met Pearson in de UFC. Zo wist hij van zijn laatste acht gevechten er maar twee om te zetten in winst. Beiden via Split Decision. Pearson kan dus een paar goede overwinningen wel degelijk gebruiken. Pearson kwam in actie tijdens UFC Auckland in Juni 2017. Na een goede eerste ronde ging de Engelsman in de tweede ronde zwaar KO door een knie van Daniel Hooker. Echter wist Pearson vervolgens zijn losing streak eindelijk te doorbreken. Tijdens UFC 221 in Perth werd de Japanner Mizuto Hirota via Unanimous Decision verslagen. Helaas voor Pearson kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in Juli 2018 verloren in een Fight of the Night performance van John Makdessi. Pearson zou vervolgens in December 2018 vechten tegen Joseph Duffy maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Desmond Green (MMA 21-8/UFC 2-3) maakte in 2017 tijdens UFC 210 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Josh Emmett. Green verraste veel mensen door Emmett via Split Decision te verslaan. Green is echter geen onbekende in het MMA circuit. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels was Green weer ”back on track” en had hij een winstreak van vijf gevechten. Green kwam echter in September 2017 te kort tegen de Dagestani Rustam Khabilov. Green verloor in Rotterdam via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Green keerde vervolgens in Februari 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Belem was Michel Prazeres de tegenstander. Prazeres was veel te zwaar tijdens de weging, maar ondanks dat nam Green de partij aan. Green verloor uiteindelijk via Unanimous Decision. Green wist vervolgens in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. Via een dominante Unanimous Decision werd de Braziliaanse MMA veteraan Gleison Tibau verslagen. Green werd vervolgens tijdens UFC Moskou in September 2018 gematcht tegen Mairbek Taisumov. In een vrij gelijkwaardige parij verloor Green via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »