breaking news

Rose Namajunas verdedigt titel tegen Weili Zhang tijdens UFC 268 in New York

August 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Rose Namajunas verdedigt titel tegen Weili Zhang tijdens UFC 268 in New York
UFC
0

Rose Namajunas zal wederom Weili Zhang tegenover zich krijgen. Namajunas won eerder dit jaar de titel door de Chinese via KO in de eerste ronde te stoppen. De UFC heeft nu de rematch ingepland voor 6 november tijdens UFC 268 in New York. Beide vrouwen treffen elkaar tijdens het Co-Main Event in de Madison Square Garden Arena.

Rose Namajunas (MMA 10-4/UFC 8-3) kwam via TUF 20 de UFC binnen. De Amerikaanse van Litouwse afkomst kwam maar liefst tot de finale van TUF 20. Ze versloeg in haar weg naar de finale Alex Chambers, Joanne Calderwood & Randa Markos allen via Submission. Tijdens de finale om de UFC Women’s Strawweight belt ging het mis voor ”Thug Rose”. Carla Esparza was te sterk en versloeg Namajunas in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Namajunas keerde (mede door een uitgevallen gevecht tegen Nina Ansaroff) pas tien maanden later terug. Ditmaal was Angela Hill de tegenstandster. Hill met beperkte groundgame had niets in te brengen tegen Namajunas en verloor via Rear Naked Choke in de eerste ronde. Twee maanden later vocht Namajunas als vervangster van Joanne Calderwood tijdens het Main Event van UFC Fight Night 80 tegen Paige VanZant. In een absolute masterclass wist Namajunas haar tegenstandster het gehele gevecht te domineren om uiteindelijk in de vijfde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. In April 2016 revancheerde Namajunas een verlies van 2013 tegen Tecia Torres. Ondanks dat de uitkomst controversieel was won Namajunas via Unanimous Decision. Echter ging het in de titel-eliminator in Juli 2016 mis voor Namajunas. Na een sterke eerste ronde, wist Namajunas de tweede en derde ronde tegen Karolina Kowalkiewicz nauwelijks wat te doen en verloor ze via Split Decision. Echter kwam Namajunas in April 2017 zeer goed voor de dag. Michelle Waterson werd verslagen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Namajunas tijdens UFC 217 in New York vechten om de titel tegen Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Namajunas ”schokte de wereld” en wist de schier ongenaakbare Jedrzejczyk in de eerste ronde te verslaan via KO. De UFC maakte vervolgens de rematch tussen beide vrouwen tijdens het Co-Main Event van UFC 223 in Brooklyn. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Namajunas die de overwinning over de streep trok via Unanimous Decision. Namajunas vocht vervolgens een jaar niet en maakte pas weer haar opwachting tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Jessica Andrade. Namajunas vocht erg sterk, maar werd in de tweede ronde door een slam van Andrade verslagen via KO. Hierdoor was Namajunas haar titel kwijt. Vervolgens zou Namajunas in April 2020 terugkeren in de Octagon wederom tegen Jessica Andrade. Ditmaal niet voor de titel. Echter trok ze zich terug nadat er twee familieleden van haar waren overleden aan COVID-19. De UFC plande de partij drie maanden later opnieuw in. Namajunas won via Split Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus. Namajunas kreeg vervolgens in April 2021 de kans om haar titel terug te winnen tegen Weili Zhang. Namajunas deed dit via KO in de eerste ronde en pakte daarmee ook nog een de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Weili Zhang (MMA 21-2/UFC 5-1) was bij liefhebbers van het Aziatische MMA circuit geen onbekende nog voordat ze bij de UFC tekende. Zhang begon haar Pro-MMA carrière in 2013. Tijdens haar debuut verloor Zhang van landgenote Bo Meng via Unanimous Decision. Dit is tot dusver haar enige verliespartij gebleken. Zhang zette een ongekende reeks neer van zestien overwinningen op rij. Hierbij zat een titeloverwinning voor de Zuid-Koreaanse TFC organisatie en een titeloverwinning bij het Chinese Kunlun Fight MMA. Die titel wist Zhang ook nog driemaal met succes te verdedigen. Zhang zou voor Rizin FF vechten tegen de Japanse Kanako Murata, maar raakte geblesseerd aan haar schouder waardoor ze moest afzeggen. De UFC hapte vervolgens en bood Zhang een gevecht aan in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen Danielle Taylor. In een competitief gevecht won Zhang haar UFC debuut via Unanimous Decision. Maar haar “coming out party” had Zhang drie maanden later. Tijdens UFC Beijing werd Jessica Aguilar compleet gedomineerd en uiteindelijk via Armbar Submission in de eerste ronde verslagen. Zhang kreeg vervolgens een immense stap in competitie en werd gematcht tegen Tecia Torres in Maart 2019. Echter leek Zhang weinig problemen van die stap te hebben en won ze via Unanimous Decision. Zhang kreeg vervolgens in Augustus 2019 de kans om voor eigen publiek tijdens UFC Shenzhen voor de titel te vechten tegen Jessica Andrade. Zhang pakte binnen een minuut via TKO zéér overtuigend de titel. Vervolgens moest Zhang het opnemen tegen de meest dominante vrouw in de UFC Strawweight divisie. De voormalig kampioen Joanna Jedrzejczyk. In een episch gevecht dat door de UFC meer dan terecht werd beloond met de Fight of the Night bonus won Zhang via Split Decision en verdedigde ze met succes haar titel. Zhang zou vervolgens in April 2021 haar titel op het spel zetten tegen voormalig kampioene Rose Namajunas. Zhang ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor haar titel. Eveneens werd haar winstreak van 21(!!) gevechten gebroken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »