breaking news

Rory MacDonald vs. Neiman Gracie tijdens Bellator Grand Prix halve finale

April 28th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Rory MacDonald vs. Neiman Gracie tijdens Bellator Grand Prix halve finale
Bellator MMA
0

Rory MacDonald plaatste zich voor de halve finale van het Bellator Grand Prix Welterweight toernooi. Hij vocht afgelopen 27 april tijdens Bellator 220 tegen Jon Fitch. Het gevecht is door de jury beoordeeld tot een Majority Draw (46-48, 47-47, 47-47). Omdat MacDonald de huidige kampioen is, gaat hij door naar de volgende ronde. Bij een draw blijft de titel bij de kampioen en moet de andere partij het toernooi verlaten.

Powered by Aiki Budo.

Bellator 222 wordt op 14 juni 2019 georganiseerd in de Madison Square Garden van New York City. Op dit evenement stonden atleten als Lyoto Machida, Chael Sonnen, Dillon Danis en Kyoji Horiguchi al ingeroosterd.

Rory MacDonald (MMA 20-5-1/Bellator 4-1-1) kwam begin 2017 over van de UFC. De topvechter uit de Tristar Gym van Firas Zahabi vocht in 2015 nog voor de Welterweight titel in de UFC tegen Robbie Lawler. In een absolute klassieker won Lawler uiteindelijk via TKO in de vijfde ronde. Nadat MacDonald vervolgens ook verloor van Stephen Thompson besloot de Canadees over te stappen naar Bellator. Bellator deed hem een betere aanbieding dan de UFC namelijk. Tijdens zijn Bellator MMA debuut vocht MacDonald een #1 contendergevecht tegen de Engelsman Paul Daley in Londen. MacDonald liet zien dat hij de superieure vechter was en versloeg Daley betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Daarna wist MacDonald zijn titelgevecht te winnen van Douglas Lima. Sindsdien mag hij zichzelf de Bellator MMA Welterweight kampioen noemen. MacDonald probeerde nog een uitstap naar een hogere klasse, maar kreeg geen warm welkom. Hij verloor van Gegard Mousasi. Daarna vocht hij een Majority Draw tegen John Fitch.

Neiman Gracie (MMA 9-0/BMMA 7-0) is een lid van de wereldberoemde Gracie familie. Hij is van de vierde generatie. Gracie verdiende vooral zijn sporen in het Brazilian Jiu Jitsu alvorens hij in 2013 in het Pro-MMA zijn geluk ging beproeven. Tot zover is dat een zeer succesvolle overstap. Gracie is vooralsnog ongeslagen. Zesmaal wist Gracie het gevecht via Submission te beslissen. Slechts eenmaal ging de Braziliaan naar de scorekaarten. Gracie vocht vijfmaal voor Bellator MMA. Zijn overwinning tegen Dave Marfone tijdens het allergrootste Bellator MMA evenement in New York was een van de hoogtepunten van zijn MMA carrière. Gracie won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Eind 2017 vocht Gracie tegen Zak Bucia en won hij ditmaal via een Neck Crank Submission in de tweede ronde. En ook in zijn daarop volgende partij wist Gracie in de tweede ronde zijn tegenstander tot aftikken te dwingen. In April 2018 was een Arm-Triangle Choke TUF veteraan Javier Torres te machtig. Gracie werd vervolgens toegevoegd aan het Welterweight toernooi. Hier heeft hij ondertussen gewonnen van Ed Ruth.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »