breaking news

Roosevelt Roberts vs. Ignacio Bahamondes toegevoegd aan UFC evenement op 21 augustus

June 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Roosevelt Roberts vs. Ignacio Bahamondes toegevoegd aan UFC evenement op 21 augustus
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight partij toegevoegd aan het Fight Night evenement dat op 21 augustus plaats zal vinden. Roosevelt Roberts keert terug in de Octagon. Hij treft DWCS’ collega Ignacio Bahamondes in de Octagon. De locatie is op dit moment nog niet bekend. ESPN Deportes wist de partij bekend te maken.

Roosevelt Roberts (MMA 10-2-0-1/UFC 4-2-0-1) is een MMA vechter uit Miami, Florida. De Amerikaan maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut na een twee jaar durende Amateur carrière. Roberts vocht in de CFL organisatie tegen Mike Thomas. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde wist ”The Predator” zijn debuut te winnen. Na vervolgens ook een snelle overwinning te hebben gepakt in de King of the Cage organisatie maakte Roberts zijn debuut bij de CXF organisatie. Daar wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te winnen via TKO in de tweede ronde tegen Shohei Yamamoto. Begin 2018 klopte Bellator aan bij Roberts. Roberts mocht zijn debuut maken tijdens Bellator 192 tegen Tommy Aaron. Roberts won via KO in de eerste ronde. Hierop gaf de UFC hem de kans om tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series te vechten. Roberts nam het op tegen Garrett Gross. Roberts won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en verdiende daarmee een contract bij de UFC. Roberts maakte vervolgens zijn debuut tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darrell Horcher. Via een spectaculaire Standing Guillotine Choke Submission won Roberts in de eerste ronde en pakte hij ook nog eens de Performance of the Night bonus. Roberts kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in zijn geboortestaat Florida. Tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 nam hij het op tegen Thomas Gifford. Roberts vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Roberts werd vervolgens nog geen twee maanden later gekoppeld aan Vinc Pichel tijdens UFC Minneapolis. Roberts kon niet voorkomen dat Pichel er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging en hem zijn eerste Pro-MMA verlies toediende. Roberts wist zich vervolgens in November 2019 te revancheren. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Alexander Yakovlev. Roberts zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Lincoln in April 2020 tegen Matt Frevola. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. Roberts zou een maand later wel vechten tegen Brok Weaver. Roberts vocht sterk en versloeg Weaver in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Roberts maakte vervolgens in Juni 2020 wederom zijn opwachting. Ditmaal tegen MMA veteraan Jim Miller. Roberts verloor via een Armbar Submission in de eerste ronde. De partij tegen Frevola werd vervolgens opnieuw ingepland. Echter moest Frevola een dag voor aanvang afzeggen met een blessure en werd vervangen door Kevin Croom. Roberts verloor echter binnen een minuut via een Ninja Choke Submission. De partij werd later omgezet in een No Contest nadat Croom positief testte op Marihuana gebruik.

Embed from Getty Images

Ignacio Bahamondes (MMA 11-4/UFC 0-1) is een Chileense MMA vechter die zijn professionele MMA carrière begon in 2015. Bahamondes vocht in het regionale circuit van de Verenigde Staten, maar wist ondanks een goed record niet echt op te vallen. Uiteindelijk kwam Bahamondes pas echt in beeld als een van de betere vechters van de Mexicaanse LUX organisatie. Daar wist hij in zijn tweede partij al de titel te pakken door Hugo Flores via Unanimous Decision te verslaan. Bahamondes zou vervolgens verliezen bij de Combate Americas organisatie, maar na een overwinning tegen Chris Brown bij de LFA organisatie kreeg Bahamondes de kans een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Edson Gomez. Bahamondes domineerde de partij en wist in de tweede ronde via Front Kick KO de partij te winnen. Dana White beloonde de Chileen met een UFC contract. Bahamondes maakte in April 2021 zijn UFC debuut tegen John Makdessi. In een zeer attractieve partij verloor Bahamondes via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »