breaking news

Roosevelt Roberts vs. Brok Weaver toegevoegd aan UFC Fight Night 172 op 30 mei

May 21st, 2020 | by Redactie
Roosevelt Roberts vs. Brok Weaver toegevoegd aan UFC Fight Night 172 op 30 mei
UFC
0

De vijfde partij voor UFC Fight Night 172 in Las Vegas, Nevada is bekend. Roosevelt Roberts keert terug in de Octagon tegen Brok Weaver in een clash tussen Dana White’s Contender Series veteranen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in Las Vegas, Nevada op 30 mei aanstaande. Weaver maakte dit nieuws bekend bij de “Fight Bananas” podcast. Het gevecht zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Roosevelt Roberts (MMA 9-1/UFC 3-1) is een MMA vechter uit Miami, Florida. De Amerikaan maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut na een twee jaar durende Amateur carrière. Roberts vocht in de CFL organisatie tegen Mike Thomas. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde wist ”The Predator” zijn debuut te winnen. Na vervolgens ook een snelle overwinning te hebben gepakt in de King of the Cage organisatie maakte Roberts zijn debuut bij de CXF organisatie. Daar wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te winnen via TKO in de tweede ronde tegen Shohei Yamamoto. Begin 2018 klopte Bellator aan bij Roberts. Roberts mocht zijn debuut maken tijdens Bellator 192 tegen Tommy Aaron. Roberts won via KO in de eerste ronde. Hierop gaf de UFC hem de kans om tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series te vechten. Roberts nam het op tegen Garrett Gross. Roberts won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en verdiende daarmee een contract bij de UFC. Roberts maakte vervolgens zijn debuut tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darrell Horcher. Via een spectaculaire Standing Guillotine Choke Submission won Roberts in de eerste ronde en pakte hij ook nog eens de Performance of the Night bonus. Roberts kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in zijn geboortestaat Florida. Tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 nam hij het op tegen Thomas Gifford. Roberts vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Roberts werd vervolgens nog geen twee maanden later gekoppeld aan Vinc Pichel tijdens UFC Minneapolis. Roberts kon niet voorkomen dat Pichel er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging en hem zijn eerste Pro-MMA verlies toediende. Roberts wist zich vervolgens in November 2019 te revancheren. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Alexander Yakovlev. Roberts zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Lincoln in April 2020 tegen Matt Frevola. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Brok Weaver (MMA 15-4/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van liefst vier jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Weaver begon zijn Pro-MMA carrière uitstekend met vier overwinningen. Echter kwam er een kink in de kabel en zou hij in zijn daarop volgende vier gevechten slechts eenmaal weten te winnen. Weaver wist zich te herpakken en mocht na een Submission overwinning tegen Erimus Mills voor de Island Fights Welterweight titel vechten tegen Rance Jones. Weaver won het gevecht via Split Decision. Na vervolgens een onsuccesvol uitstapje te hebben gemaakt naar de Titan FC organisatie wist Weaver een winstreak van maar liefst zes gevechten neer te zetten bij de Island Fights organisatie. Onder meer Tyler Hill en Max Mustaki moesten het onderspit delven. Weaver zou vervolgens tijdens de eerste week van het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series zijn opwachting maken tegen Leon Shahbazyan. Echter werd Shahbazyan medisch niet goedgekeurd en werd het gevecht gecanceld. De UFC plande Weaver vervolgens in voor de achtste week tegen Devyn Smith. Weaver won het gevecht via Unanimous Decision. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Weaver met een UFC contract. Weaver zou vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 zijn UFC debuut maken tegen Thomas Gifford. Echter werd Weaver om onbekende redenen van het gevecht gehaald. Hierdoor maakte Weaver uiteindelijk pas in Februari 2020 zijn UFC debuut tijdens UFC Rio Rancho tegen Rodrigo Vargas. Weaver ging zwaar KO door een illegale knie van Vargas. Vargas werd gediskwalificeerd waardoor Weaver zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »