breaking news

Roosevelt Roberts vervangt Vinc Pichel tegen Alexander Yakovlev tijdens UFC Moskou

October 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Roosevelt Roberts vervangt Vinc Pichel tegen Alexander Yakovlev tijdens UFC Moskou
UFC
0

Vinc Pichel zal op 9 November 2019 niet zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 163 in Moskou, Rusland tegen Alexander Yakovlev. Pichel is geblesseerd geraakt en zal worden vervangen door Roosevelt Roberts. Yakovlev en Roberts treffen elkaar in de CSKA Arena in de Lightweight divisie.

Alexander Yakovlev (MMA 25-9-1/UFC 3-4-0) maakte in 2004 zijn MMA debuut. Yakovlev vocht in zijn beginjaren vooral voor de prestigieuze M-1 Global organisatie. Daar wist hij onder meer overwinningen te pakken tegen Christian Eckerlin en Murad Abdulaev. Zijn titelgevecht tegen Rashid Magomedov wist Yakovlev niet in winst om te zetten. In November 2013 versloeg Yakovlev de Engelsman Paul Daley via Unanimous Decision waarmee hij de aandacht van de UFC wist te trekken. Yakovlev werd gecontracteerd door de UFC en maakte in Mei 2014 zijn debuut voor de organisatie tegen Demian Maia. Yakovlev kwam te kort en verloor via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook werd verloren van Nico Musoke leek Yakovlev in 2015 tegen Gray Maynard te moeten winnen om een langer verblijf bij de UFC te kunnen garanderen. Yakovlev slaagde in die opzet en won via Unanimous Decision. Daarop volgde een nieuwe overwinning. Ditmaal werd George Sullivan via KO verslagen. Echter werd in 2016 van zowel Kamaru Usman als Zak Cummings verloren. Yakovlev verdween vervolgens compleet uit beeld en maakte na een absentie van 2.5 jaar zijn opwachting in zijn thuisstad St.Petersburg. Echter niet tegen de originele tegenstander Teemu Packalen maar tegen UFC nieuwkomer Alex da Silva. Yakovlev had een taaie kluif aan de Braziliaan, maar wist wel in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission de overwinning te pakken. Yakovlev zou het vervolgens opnemen tegen Vinc Pichel tijdens UFC Moskou. Echter raakte Pichel geblesseerd waarna Roosevelt Roberts de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Roosevelt Roberts (MMA 8-1/UFC 2-1) is een MMA vechter uit Miami, Florida. De Amerikaan maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut na een twee jaar durende Amateur carrière. Roberts vocht in de CFL organisatie tegen Mike Thomas. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde wist ”The Predator” zijn debuut te winnen. Na vervolgens ook een snelle overwinning te hebben gepakt in de King of the Cage organisatie maakte Roberts zijn debuut bij de CXF organisatie. Daar wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te winnen via TKO in de tweede ronde tegen Shohei Yamamoto. Begin 2018 klopte Bellator aan bij Roberts. Roberts mocht zijn debuut maken tijdens Bellator 192 tegen Tommy Aaron. Roberts won via KO in de eerste ronde. Hierop gaf de UFC hem de kans om tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series te vechten. Roberts nam het op tegen Garrett Gross. Roberts won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en verdiende daarmee een contract bij de UFC. Roberts maakte vervolgens zijn debuut tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darrell Horcher. Via een spectaculaire Standing Guillotine Choke Submission won Roberts in de eerste ronde en pakte hij ook nog eens de Performance of the Night bonus. Roberts kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in zijn geboortestaat Florida. Tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 nam hij het op tegen Thomas Gifford. Roberts vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Roberts werd vervolgens nog geen twee maanden later gekoppeld aan Vinc Pichel tijdens UFC Minneapolis. Roberts kon niet voorkomen dat Pichel er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging en hem zijn eerste Pro-MMA verlies toediende.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »