breaking news

Ronnie Lawrence vs. John Castaneda toegevoegd aan UFC on ESPN 28 in Las Vegas

July 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Ronnie Lawrence vs. John Castaneda toegevoegd aan UFC on ESPN 28 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een interessante Bantamweight partij toegevoegd aan het evenement op 31 juli in het UFC APEX te Las Vegas. Ronnie Lawrence keert na een sterk debuut terug in de Octagon. Hij treft John Castaneda tijdens UFC on ESPN 28. De partij werd bekend gemaakt via de Amerikaanse TV gids.

Ronnie Lawrence (MMA 7-1/UFC 1-0) maakte na een amateur carrière van drie jaar in 2015 zijn debuut bij de professionals. Lawrence wist in zijn derde partij al de Valor Fights titel te pakken door Brandon Webb te verslaan. Lawrence kwam vervolgens eenmaal uit voor Bellator MMA. Die partij ging verloren tegen Steve Garcia Jr. Lawrence kwam vervolgens ruim twee jaar niet in actie in verband met blessureleed. In 2019 wist hij twee partijen te winnen tegen respectievelijk Michael Ricketts en Garrett Armfield. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Jose Johnson. Lawrence zette een record neer van tien takedowns in een gevecht tijdens de DWCS. Lawrence domineerde de partij en won via Unanimous Decision. Dana White was zéér enthousiast en gaf Lawrence zonder twijfel een contract. Lawrence maakte uiteindelijk in Februari 2021 zijn UFC debuut tegen Vince Cachero. Lawrence domineerde de partij en pakte via TKO in de derde ronde zowel de overwinning als de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

John Castaneda (MMA 18-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse vechter van Mexicaanse afkomst die in 2012 zijn professionele carrière startte. Castaneda gooide hoge ogen in het regionale circuit en wist een record van 7-2 op te bouwen. Dit trok de aandacht van de Combate Americas organisatie. Castaneda tekende daar een meervoudig contract en na vier achtereenvolgende overwinningen voor de inaugurele Bantamweight titel tegen Gustavo Lopez. “Sexi Mexi” won het gevecht via TKO in de vierde ronde en was de nieuwe kampioen. Nadat vervolgens ook UFC veteraan Chris Beal werd verslagen werd Castaneda uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Hawaiiaan Cheyden Leialoha. Castaneda won via Unanimous Decision, maar kreeg geen contract bij de UFC. Castaneda die inmiddels zijn titel had vrijgegeven ging voor een tweede run bij de Combate Americas organisatie. Hij deed mee aan het Copa Combate toernooi. Drie gevechten op een avond. Uiteindelijk verloor Castaneda de finale van Levy Marroquin. Nadat vervolgens ook van Jose Alday werd verloren leek een titelgevecht voorlopig uit zicht. Echter wist Castaneda zich in 2019 te herpakken met een knappe overwinning op Marcelo Rojo. Casteneda won via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Castaneda wist bijna drie jaar na zijn DWCS gevecht alsnog een contract bij de UFC te pakken. Tijdens zijn debuut in Juli 2020 verloor Castaneda via Unanimous Decision tegen Nathaniel Wood. Echter zou hij in Februari 2021 wel zijn eerste overwinning pakken. Via KO in de eerste ronde werd Eddie Wineland verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »