breaking news

Ronda Rousey sluit terugkeer naar MMA nagenoeg uit

March 14th, 2018 | by Stefan Van Erp

Ronda Rousey heeft tijdens een interview met The Ellen Show aangegeven dat zij zeer waarschijnlijk niet terugkeert naar het MMA. Rousey heeft nu een contract bij WWE waar ze erg gelukkig mee is. Rousey geeft aan dat de kans dat zij terugkeert naar MMA net zo groot is als dat zij terugkeert naar de Dojo om deel te nemen aan de olympische spelen Judo. 

Ronda Rousey is een van de pionieren in MMA voor vrouwen. Zij begon haar carrière in 2011 en wist vier jaar ongeslagen te blijven en haar UFC titel 6 keer succesvol te verdedigen. Rousey verloor haar titel in 2015 tegen Holly Holm via een KO wat ook het eerste verlies in haar carrière betekende. Daarna bleef het een tijd stil rondom Rousey. Ze keerde echter terug eind december om het op te nemen tegen Amanda Nunes voor de Bantamweight titels. Dit gevecht werd een van de meest eenzijdige titelgevechten in de geschiedenis van de UFC en Nunes wist dan ook te winnen via een TKO in de eerste ronde na slechts 48 seconden.

Rousey leek geknakt en niet meer de vechter die zij daarvoor was. Criticasters twijfelden aan het niveau van Rousey en vroegen zich af of de tegenstand die zij daarvoor genoot wel zo groot was. Ook haar fightplan tegen Nunes was discutabel. Rousey heeft haar roem vooral vergaard met haar uitstekende Submissions maar leek de partij tegen Nunes staand aan te willen gaan. Iets dat verrassend is tegen een van de beste strikers in het vrouwen MMA.

UFC president Dana White gaf in meerdere interviews aan dat hij niet verwacht dat Rousey terug zou keren. Dit leek extra bevestigd te worden toen Rousey haar opwachting maakte in WWE. Rousey heeft haar liefde voor deze tact van sport nooit onder stoelen of banken gestoken en lijkt nu te doen waar ze echt gelukkig van wordt. Dit bevestigde zij dan ook in het interview dat zij gisterenavond gaf.

Check het volledige interview met Ronda Rousey hier: 

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »