breaking news

Ronda Rousey keert terug en vecht tegen Amanda Nunes om de titel 

October 12th, 2016 | by Stefan Van Erp
Ronda Rousey keert terug en vecht tegen Amanda Nunes om de titel 
UFC
0

Ronda Rousey zal haar rentree maken in de Octagon. Na haar verlies tijdens UFC 193 tegen Holly Holm in november van vorig jaar is Rousey niet meer in actie geweest. Rousey mag, zoals Dana White al eerder aankondigde voor de Bantamweight titel vechten tegen Amanda Nunes. Dit zal plaats gaan vinden op 30 december tijdens UFC 207 in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Verenigde Staten. 

Amanda Nunes won de titel tijdens UFC 200 door Miesha Tate in de eerste ronde te verslaan middels een submission (rear naked choke). Het was voor Nunes de derde overwinning door submission in 13 overwinningen. Normaal staat Nunes vooral bekend als een finisher. maar liefst 9 maal wist zij haar tegenstander te trakteren op een KO/TKO.

Voor Ronda Rousey ligt dat precies andersom. Rousey staat bekend om haar uitstekende Judo techniek. Ze heeft een zwarte band 4de Dan en heeft een zilveren medaille tijdens het WK en een bronzen medaille op de olympische spelen. Leuk detail is dat Ronda daar in de kwartfinale verloor tegen de Nederlandse Judoka Edith Bosch. In haar MMA carrière wist Ronda 9 van haar tegenstanders te verslaan door een submission en versloeg ze 3 dames met een TKO/KO.

De sleutel van dit duel ligt in het staande vechten van Rousey. Amanda Nunes heeft naast haar krachtige stoten ook een brede ervaring in BJJ waar zij de zwarte band in heeft. Toch wordt verwacht dat Rousey de partij naar de grond zou willen werken omdat in haar wedstrijd tegen Holm duidelijk naar voren kwam dat Rousey staand te kort kwam. Hoe dan ook zal het een spectaculaire wedstrijd gaan worden omdat beide dames altijd de intentie hebben om de wedstrijd voortijdig te eindigen. In de 30 partijen die beide atleten bij elkaar hebben gevochten ging er slechts 1 naar de jurytafel.

14560123_1187788307930655_8726458613219483014_o

Leave a Reply

Translate »