breaking news

Ronaldo ”Jacaré” Souza vs. Tim Boetsch toegevoegd aan UFC 208

January 6th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De UFC doet wat veel fans hadden verwacht. UFC 208: Holm vs. de Randamie leek nog niet compleet. Veel fans zaten nog te wachten op een groot gevecht, en deze is zojuist aangekondigd. Niemand minder dan top vechter Ronaldo Souza gaat het gevecht aan met de nummer 14 in de Middleweight divisie Tim Boetsch. De wereldberoemde Octagon wordt op 11 februari opgebouwd in Brooklyn, New York. Op deze avond introduceert de promotie de Woman’s Featherweight divisie.

Ronaldo ”Jacaré” Souza (MMA 23-4-0-1/UFC 6-1-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. Afgelopen Mei wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Na bijna 9 maanden afwezigheid heeft hij Tim Boetsch aangewezen gekregen.

Tim Boetsch (MMA 19-10/UFC 10-9) is een echte veteraan van de sport. Boetsch kwam in 2008 de UFC binnen. Ging in 2010 eventjes weg bij de organisatie, maar was al snel weer terug. Na zijn overstap van Light-Heavyweight naar Middleweight leek Boetsch de juiste richting gevonden te hebben. Nick Ring, Yushin Okami en Hector Lombard werden verslagen. In zijn daarop volgende zeven gevechten op Middleweight wist Boetsch er slechts twee te winnen. Dit deed hem besluiten om begin Januari weer terug te keren naar de Light-Heavyweight divisie. Zonder succes, Ed Herman was te sterk en versloeg Boetsch via TKO. Met drie verliespartijen op rij greep Boetsch afgelopen Juli zijn laatste strohalm. De zeer taaie en de in de UFC nog ongeslagen Josh Samman werd in de tweede ronde via TKO gefinisht. Dit gebeurde weer op Middleweight, iets wat Boetsch heeft doen besluiten om op Middleweight te blijven. Recent wist de Amerikaan nog spectaculair te winnen van Rafael Natal.

dnadna

Leave a Reply

Translate »