breaking news

Ronaldo “Jacare” Souza tegen Robert Whittaker op UFC on FOX 24

March 5th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat Ronaldo ‘Jacare’ Souza het tegen Robert Whittaker op gaat nemen tijdens UFC on FOX 24 op 15 april in Kansas City. Beide Middleweights zitten in een winning streak en willen zich naar een titelgevecht knokken.

Ronaldo ”Jacaré” Souza (MMA 24-4-0-1/UFC 7-1-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. Afgelopen Mei wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Daarna was Tim Boetsch zijn volgende slachtoffer. Jacare sleepte binnen 4 minuten via een Kimura de overwinning binnen.

Robert Whittaker (MMA 17-4/UFC 8-2) zit in de beste fase van zijn carrière. Zijn laatste 6 partijen wist hij in winst om te zetten en heeft in de Middleweight division nog niet verloren. De 25-jarige Whittaker uit Nieuw Zeeland is in het bezit van een zwarte band Hapkido, een zwarte band Karate en een paarse band Brazilian Jiu Jitsu. Dit onderschrijft ook zijn veelzijdigheid in de Octagon. Zo wist Whittaker van onder anderen Brad Tavares, Uriah Hall en Rafael Natal te winnen. Zijn meest indrukwekkende overwinning dateert van 27 november van vorig jaar. Whittaker nam het in het Main Event in Melbourne op tegen hardhitter Derek Brunson. Whittaker wist Brunson via een TKO in de eerste ronde te verslaan en liet hiermee zien een serieuze vechter te zijn in de Middleweight divisie.

Comments are closed.

Translate »