breaking news

Ronaldo ”Jacaré” Souza en Derek Brunson verzorgen Main Event tijdens UFC Charlotte

November 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Ronaldo ”Jacaré” Souza zal op 27 Janauri 2018 terugkeren in de Octagon. De Braziliaan neemt het dan in ”hostile territory” op tegen Derek Brunson. Het is voor de tweede maal dat beide mannen elkaar treffen. MMAFighting.com wist het gevecht te bevestigen na een rapport van ESPN journalist Brett Okamoto. In 2012 vochten beide vechters tegen elkaar onder de Strikeforce banner. Destijds won ”Jacaré” via KO na 41 seconden. Jacaré en Brunson onmoeten elkaar in het Spectrum Center te Charlotte, North Carolina. Het gevecht dat zal plaatsvinden in de Middleweight divisie zal dienen al Main Event van UFC on FOX 27.

Ronaldo ”Jacaré” Souza (MMA 24-5-0-1/UFC 7-2-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. In Mei 2016 wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Daarna was Tim Boetsch zijn volgende slachtoffer. Jacare sleepte binnen 4 minuten via een Kimura Submission de overwinning binnen. In April van dit jaar vocht Jacaré tegen Robert Whittaker. Whittaker wist de groundgame van Jacaré te neutraliseren en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Hierdoor is Jacaré opnieuw genoodzaakt om zijn weg naar boven te vechten.

Derek Brunson (MMA 17-5/UFC 8-3) kwam door de overname van Strikeforce door de UFC in 2012 de organisatie binnen. Brunson won vier van zijn laatste zes partijen via (T)KO alvorens hij in November 2016 in Australië Robert Whittaker tegenover zich had. Whittaker was meer behouden dan Brunson en wist de Amerikaan laat in de eerste ronde ”aan” te slaan. Whittaker finishte en zorgde ervoor dat niet Brunson maar hijzelf de weg naar de top inzette. Derek Brunson begon zijn professionele MMA carrière in 2010. In 2012 debuteerde hij voor de UFC met een overwinning op Chris Leben. Inmiddels heeft Brunson een record in de UFC opgebouwd van 9 overwinningen en 3 nederlagen. Brunson staat nummer 7 in de Middleweight ranking van de UFC en is een voormalig NCAA Division 2 worstelkampioen. Tijdens UFC 208 in Februari van dit jaar vocht Derek Brunson tegen MMA Legende Anderson Silva. Brunson verloor het gevecht via een controversiële Unanimous Decision, en kon dus vervolgens in zijn gevecht tegen Daniel Kelly een overwinning goed gebruiken. Deze overwinning kwam er ook. Met volle overtuiging versloeg Brunson de Australiër via KO in de eerste ronde. Brunson flikte ditzelfde kunstje opnieuw in Brazilië. Tijdens UFC São Paulo versloeg Brunson voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Lyoto Machida via KO in de eerste ronde. Brunson mag nu gaan proberen een oude rekening te gaan vereffenen tegen een man die hem in het verleden dwars zat, namelijk Jacaré Souza.

Comments are closed.

Translate »