breaking news

Roman Kopylov vervangt Alessio Di Chirico tegen Albert Duraev tijdens UFC 267

September 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
Roman Kopylov vervangt Alessio Di Chirico tegen Albert Duraev tijdens UFC 267
UFC
0

Alessio Di Chirico zal niet langer meer zijn opwachting maken tijdens UFC 267 op 30 oktober. De Italiaan heeft zich om onbekende redenen teruggetrokken. Hierdoor heeft de UFC de Rus Roman Kopylov bereidt gevonden om het op short notice op te nemen tegen zijn debuterende landgenoot Albert Duraev in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Etihad Arena op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. De partij werd bekend gemaakt afgelopen nacht tijdens de Dana White’s Contender Series.

Albert Duraev (MMA 14-3/UFC 0-0) is een Tsjetsjeense MMA vechter die 2011 zijn MMA debuut maakte. In zijn derde partij wist Duraev al te winnen van UFC veteraan Xavier Foupa-Pokam. Vervolgens zat Duraev in een mindere periode en won hij slechts twee van zijn vijf partijen. Echter wist hij in 2015 een stijgende lijn te pakken bij de inmiddels gefuseerde ACB organisatie. Overwinningen op Patrik Kincl, Sergey Khandozhko, Ustarmagomed Gadzhidaudov en Mikhail Tsarev zorgden ervoor dat Duraev niet alleen de Welterweight titel pakte, maar ook zijn naam had gevestigd binnen de organisatie. Helaas moest Duraev zijn belt vrijgeven nadat hij zijn streefgewicht overschreed tijdens een geplande titelverdediging tegen Patrik Kincl. Duraev ging vervolgens naar de Middleweight divisie en na een overwinning op UFC veteraan Clifford Starks mocht Duraev voor de Middleweight titel vechten tegen Vyacheslav Vasilevskiy. Duraev won de partij via KO in de eerste ronde en was de nieuwe ACB Middleweight kampioen. Een jaar later, inmiddels in 2018 verdedigde Duraev de titel via Unanimous Decision tegen Piotr Strus. Duraev zou vervolgens bijna drie jaar niet vechten, maar kreeg wel in 2021 en uitnodiging om een UFC contract af te dwingen tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Braziliaan Caio Bittencourt. Duraev had geen enkele moeite met de Braziliaan en won de partij via Neck Crank Submission in de eerste ronde. Het leverde Duraev zijn lang verwachte UFC contract op. Duraev zou in Oktober 2021 zijn UFC debuut maken tegen Alessio Di Chirico. Echter trok de Italiaan zich terug en werd vervangen door Roman Kopylov.

Embed from Getty Images

Roman Kopylov (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Russische MMA vechter die vanuit het Combat Sambo komt. Hij maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de WCSA organisatie. Na twee overwinningen maakte Kopylov zijn debuut voor de ACB organisatie. Daar imponeerde hij door Islam Gugov via TKO in de tweede ronde te stoppen. Kopylov stapte vervolgens over naar de Fight Nights Global organisatie. Daar wist hij in zijn eerste twee gevechten zowel Artem Sholako als Kobe Ortiz voortijdig te stoppen. Hiermee wist hij een titelgevecht tegen Abusupyan Alikhanov in Maart 2018 veilig te stellen. Kopylov zou die titel pakken. Alikhanov kon niet verder tussen de vierde en vijfde ronde waardoor Kopylov via TKO de nieuwe kampioen was. Kopylov verdedigde in December 2018 met succes zijn titel tegen Yasubey Enomoto via KO in de vierde ronde en zou vervolgens tijdens UFC St.Petersburg zijn debuut maken. Echter raakte hij geblesseerd waardoor het geplande gevecht tegen Krzysztof Jotko geschrapt werd. Kopylov maakte hierdoor pas zijn debuut in November 2019 tijdens UFC Moskou tegen Karl Roberson. Kopylov verloor via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde en was zijn ongeslagen status kwijt. Kopylov werd vervolgens gekoppeld in Maart 2020 aan Eric Spicely. Echter werd in verband met COVID-19 het evenement gecanceld. Helaas zou Kopylov ook in Oktober 2020 niet in actie kunnen komen. In verband met visumproblemen werd de partij tegen Tom Breese gecanceld. En in Juli 2021 moest Kopylov eveneens een partij tegen Sam Alvey in verband met visumproblemen afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »