breaking news

Roman Kopylov pakt short notice gevecht tegen Eric Spicely tijdens UFC Columbus

February 21st, 2020 | by Marcel Dorff
Roman Kopylov pakt short notice gevecht tegen Eric Spicely tijdens UFC Columbus
UFC
0

De Rus Roman Kopylov heeft een short notice partij aangenomen tegen Eric Spicely. Kopylov vervangt Punahele Soriano die om onbekende redenen niet zal kunnen vechten. Kopylov en Spicely treffen elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena te Columbus, Ohio. Het gevecht dat zal plaatsvinden op 28 maart 2020 maakt deel uit van de UFC on ESPN 8 card.

Roman Kopylov (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Russische MMA vechter die vanuit het Combat Sambo komt. Hij maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de WCSA organisatie. Na twee overwinningen maakte Kopylov zijn debuut voor de ACB organisatie. Daar imponeerde hij door Islam Gugov via TKO in de tweede ronde te stoppen. Kopylov stapte vervolgens over naar de Fight Nights Global organisatie. Daar wist hij in zijn eerste twee gevechten zowel Artem Sholako als Kobe Ortiz voortijdig te stoppen. Hiermee wist hij een titelgevecht tegen Abusupyan Alikhanov in Maart 2018 veilig te stellen. Kopylov zou die titel pakken. Alikhanov kon niet verder tussen de vierde en vijfde ronde waardoor Kopylov via TKO de nieuwe kampioen was. Kopylov verdedigde in December 2018 met succes zijn titel tegen Yasubey Enomoto via KO in de vierde ronde en zou vervolgens tijdens UFC St.Petersburg zijn debuut maken. Echter raakte hij geblesseerd waardoor het geplande gevecht tegen Krzysztof Jotko geschrapt werd. Kopylov maakte hierdoor pas zijn debuut in November 2019 tijdens UFC Moskou tegen Karl Roberson. Kopylov verloor via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde en was zijn ongeslagen status kwijt.

Embed from Getty Images

Eric Spicely (MMA 12-5/UFC 2-5) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt. Spicely keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale tegen Gerald Meerschaert. Spicely verloor het gevecht via TKO. Spicely verloor ook zijn daarop volgende gevecht tegen Darren Stewart in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool. Hierdoor verloor Spicely zijn derde op een volgende partij en werd zijn contract ontbonden. Spicely tekende vervolgens bij de CES MMA organisatie en wist hier in 2019 zijn beide partijen in de eerste ronde te beslissen. Waaronder een overwinning tegen de sterke Caio Magalhaes. Spicely kreeg vervolgens zijn tweede kans bij de UFC. Hij pakte een short notice partij aan in Juni 2019 tegen de ongeslagen Deron Winn. In een vermakelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Spicely via Unanimous Decision. Spicely zou vervolgens in Oktober 2019 vechten in Boston tegen Brendan Allen. Echter raakte Spicely geblesseerd waardoor hij noodgedwongen moest afzeggen. Spicely werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Columbus in Maart 2020 tegen Punahele Soriano. Echter trok Soriano zich terug waardoor Roman Kopylov de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »