breaking news

Rolando Dy vervangt Wang Guan tegen Alex Caceres in Singapore

June 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag wist de Aziatische Combat Sports volger James Goyder te melden dat Rolando Dy een contract getekend had bij de UFC. Dy zal het opnemen in zijn debuut tegen Alex Caceres. Dy vervangt daarmee de Chinees Wang Guan die geblesseerd is geraakt. Dy en Caceres nemen het tegen elkaar op tijdens UFC Fight Night 111 in Kallang, Singapore op 17 Juni 2017. Het Featherweightgevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Alex Caceres (MMA 12-9-0-1/UFC 7-7-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Met zijn onorthodoxe maar flamboyante stijl was ”Bruce Leeroy” meteen een publiekslieveling. Caceres versloeg in de eliminatieronde Jeff Lentz, maar verloor in de kwartfinale van de latere finalist Michael Johnson. Caceres maakte vervolgens in 2011 zijn officiële debuut voor de UFC, maar verloor zowel in zijn debuut als het gevecht erna via Submission. Caceres stond op het randje van de afgrond, maar beloofde beterschap en verhuisde van de Featherweight naar de Bantamweight divisie. Daar behaalde Caceres via Unanimous Decision eind 2011 zijn eerste UFC overwinning tegen voormalig WEC Kampioen Cole Escovedo. Vervolgens zou Caceres in zes gevechten er viermaal met de winst vandoor gaan. Dat had 6 uit 6 kunnen zijn als Caceres geen twee punten in mindering had gekregen tegen Edwin Figueroa, en als hij niet gepakt was voor marihuana gebruik na zijn gevecht tegen Kyung Ho Kang. Tijdens zijn laatste gevecht van deze zes gevechten kreeg Caceres de Fight of the Night en de Submission of the Night bonus. Caceres versloeg hiervoor Sergio Pettis via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgden drie verliespartijen tegen Urijah Faber, Masenori Kanehara en Francisco Rivera. Caceres leek weer met zijn hoofd op het hakblok te liggen, maar kwam opnieuw sterk terug. Zowel Masio Fullen en Cole Miller werden duidelijk via Unanimous Decision verslagen. Door deze twee overwinningen kreeg ”Bruce Leeroy” zijn eerste Main Event in de UFC aangeboden tegen de Mexicaanse superster in wording Yaír Rodríguez. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Rodríguez die via Split Decision aan het langste eind wist te trekken. Begin dit jaar mocht Caceres het opnemen tegen Jason Knight. Knight bleek te sterk voor ”Bruce Leeroy” en finishte hem via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Rolando Dy (MMA 8-4-1-1/UFC 0-0) maakt dus deze maand zijn UFC debuut. De Filipijn begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Dye vocht vooral voor de Pacific Xtreme Combat organisatie. Daar kreeg hij in 2014 een titelgevecht aangeboden tegen Kyle Aguon. Dye verloor via Split Decision, en zou een paar maanden later in een rematch opnieuw via Split Decision verliezen. Vervolgens pakte Dye in 2016 drie overwinningen op rij bij de organisatie, en leek een nieuw titelgevecht in de maak. Dye tekende echter bij de Brave CF organisatie. De grootste organisatie van het Midden-Oosten. Hier vocht hij eerder dit jaar in India tegen de Indiër Nelson Paes. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een No Contest nadat beide mannen hard met het hoofd tegen elkaar waren aangekomen.

Comments are closed.

Translate »