breaking news

Roger Gracie hangt handschoenen aan de wilgen

October 14th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen 24 juli stapte Roger Gracie voor de laatste keer op de mat om te strijden tijdens een jiu-jitsu wedstrijd. Hij stond tegenover Marcus ‘Buchecha’ Almeida onder de Metamoris-banner in Rio de Janeiro, Brazilië. De partij begon een beetje traag, maakte pakte later op. Na dit pensioen heeft Gracie ook gekozen om zijn Mixed Martial Arts (MMA) handschoenen aan de wilgen te hangen.

Gracie won in 2016 de ONE Cruiserweight titel na het verslaan van Michal Pasternak tijdens ONE Championship 42: Ascent to Power. En eindigt zijn carrière met een record van acht om twee. Hij heeft gevochten voor promoties als One: Championship, Strikeforce en World Victory Road (WVR). Slechts één overwinning belande in de handen van de jury. Hij wist er zes te winnen met submission en één met knock-out. Naast zijn spectaculaire MMA vaardigheden was Gracie vooral bekend met het Braziliaanse jiu-jitsu.

Roger Gracie wist hier al tien keer wereldkampioen te worden. Ook draagt hij vijf zilveren medailles, is hij dubbel ADCC kampioen en kent hij een grappling/JJ record van 71-7-1. De 36-jarige Gracie heeft geen motivatie meer in het wedstrijdvechten: “I decided to stop because I didn’t think MMA was motivating me enough to keep dedicating myself 100 percent to an athlete’s life. I enjoyed it, it was a huge pleasure to do these 10 MMA fights, but I have no other ambitions. I just turned 36. I never wanted to compete longer than 38, and there’s not much else left to conquer in MMA, something that would change my career.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »